KORONAVIRUSET: Arsenals hovedtrener Mikel Arteta testet tidlig positivt på koronaviruset. Etter at Arteta hadde testet positivt ble det fortgang i avgjørelsen om å utsette ligaspillet.
KORONAVIRUSET: Arsenals hovedtrener Mikel Arteta testet tidlig positivt på koronaviruset. Etter at Arteta hadde testet positivt ble det fortgang i avgjørelsen om å utsette ligaspillet. Foto: John Sibley

Premier League utsettes på ubestemt tid

Premier League utsettes ytterligere.

Fredag holdt Premier League og de 20 klubbene det tredje videomøtet etter at koronaviruset begynte å skape trøbbel for ligaen.

Det første møtet endte med at Premier League ble utsatt til 4. april, det andre møtet førte til at utsettelsen ble forlenget til 30. april.

Fredag bekreftet Premier League på sine hjemmesider at sesongen ikke vil gjenoppta i begynnelsen av mai.

Sesongen vil starte opp igjen når det er trygt og riktig å gjøre det.

«Restartdatoen er under konstant gjennomgang med alle interessenter, etter hvert som virkningen av COVID-19-pandemien utvikler seg. Vi samarbeider gjennom denne svært utfordrende tiden», skiriver Premier League på sin hjemmeside.

Det er ikke snakk om å kansellere sesongen. Premier League sier de har et kombinert mål om at alle gjenværende nasjonale liga-og cup-kamper skal spilles for å opprettholde integriteten i hver konkurranse.

TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø-Møller, er overrasket over at det ikke ble satt en bestemt dato.

– Det at de ikke setter en slags frist for når ligaen starter opp igjen sier at de har veldig lyst til å gjennomføre sesongen. Den enkle årsaken er økonomien. Alle klubbene vil lide store tap av å avlyse en kvart sesong. Det kan bli dyrt for alle. Det komplekse er at det er helt umulig å finne en rettferdig løsning på alt om man avslutter sesongen. De har lyst til å gjennomføre for en hver tid og pris. Jeg er ikke overrasket, men hadde trodd de skulle sette en frist litt lengre fram i tid. De er hvert fall desperate etter å få fullført sesongen, sier Stamsø-Møller.

Samtidig ble det vedtatt å innlede samtaler med spillerforeningen med mål om å oppnå lønnskutt på 30 prosent under koronaviruskrisen. Man vedtok også av solidaritetshensyn å forskuttere 125 millioner pund (1,6 milliarder kroner) i økonomisk støtte til klubbene i de fem divisjonene under Premier League.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har ryddet unna alle internasjonale kamper i vår og sommer slik at de nasjonale klubbturneringene kan fullføres. Uefa oppfordrer i en felles uttalelse med Den europeiske klubbforeningen (ECA) og ligaenes interesseorganisasjon European Leagues sterkt til at dette blir gjennomført.

Ut over støtten til klubber i andre ligaer bevilget Premier League også 20 millioner pund (255 millioner kroner) i støtte til det britiske helsevesenet (NHS) og roste klubbenes hjelpearbeid i sine lokalmiljøer.