Virgil van Dijk og Liverpool hadde stø kurs mot ligatittelen før koronaviruset satte en midlertidig stopp for Premier League.
Virgil van Dijk og Liverpool hadde stø kurs mot ligatittelen før koronaviruset satte en midlertidig stopp for Premier League. Foto: Phil Noble

– Den eneste du lurer ved å ikke trene skikkelig er deg selv

Liverpools stopperkjempe Virgil van Dijk råder folk til å tenke lengre enn seg selv.

– Klubben stoler på oss. Den eneste du lurer ved å ikke trene skikkelig er deg selv. Alle må sørge for at vi gjør ting skikkelig.

Det sier Virgil van Dijk (28) under et intervju med Premier League. Stopperkjempen til Liverpool er som resten av Premier League ilagt strenge treningsrestriksjoner.

– Det viktigste i disse tider er at folk er trygge. Myndighetene har kommet med regler og de bør alle følge. Man er nødt til å tenke lengre enn seg selv. Man må tenke på andre, spesielt dem som er i risikogruppene, sier nederlenderen.

I første omgang er Premier League utsatt til 30. april, fredag holder klubbene et møte hvor dette kan bli forlenget. Det har nå gått 25 dager siden forrige kamp i ligaen ble spilt.

Har byttet ut verdens beste spisser med datterens skolebøker

April og mai er vanligvis veldig hektiske måneder for toppklubbene som ofte kjemper i flere turneringer når sesongen nærmer seg slutten. På grunn av koronaviruset har dette endret hverdagen til spillerne totalt.

– Det er rare tider, sier han, og legger til:

– Vi er veldig opptatt i denne perioden vanligvis. Vi er mye borte på hoteller og i andre byer. Det at vi nå får mye tid sammen med familien er selvsagt et lyspunkt i tragedien.

Vanligvis må 28-åringen bryne seg på verdens beste spisser, men de siste ukene har Sergio Aguero og Harry Kane blitt byttet ut med datterens skolebøker og matteoppgaver.

– Jeg trener mye. Ellers går det litt tid til TV-spill og filmer. Man prøver å holde seg opptatt, blant annet ved å gjøre lekser med barna. Men jeg skal være ærlig å si at konen min er den som gjør det mest, hun er en bedre lærer enn meg, sier van Dijk.

Teknologien sørger for felles yogatimer

Som de fleste andre fotballspillere er nederlenderen tvunget til å trene hjemme på egenhånd. Men takket være teknologien får de også til kollektive økter.

– Vi har fått programmer fra klubben. Nylig hadde vi også en yogatime hvor alle deltok i en videokonferanse. Det var morsomt. Bortsett fra det så går det mye i løping og basisøvelser. Det er ganske likt det vi ellers hadde gjort, den store forskjellen er at man er alene, sier van Dijk.

Han forteller videre at selv om han ikke får møtt medspillerne holder han kontakten med dem over sosiale medier.

Fokuserer ikke på ligatittelen

Tidligere denne uken sa Manchester Citys Ilkay Gündogan til den tyske TV-kanalen ZDF at Liverpool burde tildeles ligatittelen dersom sesongen avlyses.

Liverpool hadde stø kurs mot ligatittelen helt til koronaviruset satte en midlertidig stopp på Premier League. Virgil van Dijk innrømmer i intervjuet at dette ikke er det som er fokuset hans nå.

– Vi lå jo an til å vinne ligaen, men inntil noen som helst avgjørelse er tatt, må vi fortsette å fokusere på helsen. Det er det eneste viktige nå, alt annet er egentlig uviktig, sier 28-åringen.