STANS: Sesongen nå. Det mener Manchester Citys Kevin De Bruyne.
STANS: Sesongen nå. Det mener Manchester Citys Kevin De Bruyne. Foto: Andrew Yates

City-stjerne: – Kan være lurt å stanse sesongen

Manchester City-stjerne Kevin De Bruyne (28) forklarer hvorfor det kan være lurt å avslutte sesongen allerede nå.

– Det hadde vært synd om sesongen avsluttes nå. Hvis det hindrer problemer med tanke på neste sesong, er det en riktig avgjørelse, sier Kevin De Bruyne i et intervju med VTM, gjengitt av HLN.

28-åringen forteller at han synes det er leit om sesongen avsluttes, ettersom City fortsatt kjemper om å vinne både Champions League og FA-cupen, men at han han vil akseptere en eventuell avgjørelse om avslutte sesongen nå.

– Jeg vet det er mye penger som er involvert. Men å vente så lenge med en avgjørelse, kommer til å skape problemer for neste sesong. Det blir ingen sommerpause og man kan ikke utsette alt, poengterer De Bruyne.

Premier League, og mange andre ligaer i Europa, er satt til å starte opp igjen 30. april, noe som virker som en ambisiøs dato. Nå har også UEFA utsatt Champions League og Europa League på ubestemt tid.

Før fotballen ble utsatt, vant City 2-1 borte mot Real Madrid i åttendedelsfinalen i Champions League, og hadde med det et godt utgangspunkt før returoppgjøret på hjemmebane.

Samtlige lag i Premier League har treningspause. Uvitende om når man skal spille sin neste kamp, påpeker De Bruyne viktigheten av en pre-season før fotballen skal starte opp igjen.

– I England vil de vente så lenge som mulig med en avgjørelse. Men for oss fotballspillere er ikke det ideelt. Normalt trenger man tre-fire uker med pre-season. Hvis vi starter rett på igjen uten trening, vil alle dra på seg skader etter et par kamper.