Nyland innstilt på lønnskutt

Ørjan Håskjold Nyland (29) er enig i at spillerne i Premier League bør gå ned i lønn.

Se « Mens vi venter på på Premier League » på TV 2 Sumo.

På grunn av den økonomiske krisen som har oppstått som en konsekvens av spredningen av koronaviruset, mener nå både politikere og eksperter at spillerne i Premier League-stjernene må ned i lønn.

Den oppfatningen deler Aston Villa-keeper Ørjan Nyland.

– Jeg tenker det er ganske naturlig at vi også skal ned i lønn så lenge kamper ikke blir spilt. Det er det som skjer i hele Europa. Det som det står på nå er å vinne en struktur som passer alle sammen. Jeg er ganske overbevist om at alle nå er innstilt på et lønnskutt for å bidra, sier Nyland til TV 2.

På vei til å bli førstekeeper
Nyland røper at han fikk signaler på at han var på vei til å bli førstekeeper i Aston Villa like før koronaviruset satt fotballen vent.

Da Aston Villa-keeper Tom Heaton ble satt ut av spill resten av sesongen, så det ut til at Ørjan Nyland kunne bli førstekeeper.

Men istedet ble Pepe Reina hentet inn på lån frem til sommeren. Men etter varierende prestasjoner fra både laget og sisteskansen fra Spania, røper Nyland at han forventet å danke ut spanjolen i kampen om å bli førstevalget mellom stengene.

– Allerede før sesongen ble stanset midlertidig fikk jeg gode signaler på hva som kom til å skje videre. Jeg trente godt over lang tid, og det var en del resultater som uteble for lagets del, forteller Ørjan Nyland i «Mens vi venter på Premier Leauge», og fortsetter.

– Det var uheldig for min del at ligaen ble stanset. Jeg tror jeg hadde vært i målet ganske tidlig etter cupfinalen mot Manchester City og nederlaget mot Leicester. Jeg får satse på at det er tilfelle når vi starter opp igjen, så får jeg holde formen vedlike frem til det skjer, sier Voldingen.

Like etter at ligaen ble stanset, skulle Aston Villa egentlig ha møtt Chelsea i Premier League.

– Jeg fikk gode signaler på at jeg skulle starte mot Chelsea, så jeg var ganske sikker på å spille den kampen, sier Nyland.

For tiden er det ingen fellestreninger for noen Premier League-lag. Nå har Nyland fått hjelp av kona til keepertreningen hjemme i egen hage.

– Jeg var heldig å få en ballkanon som skyter ut baller på meg. Det er et spennende verktøy å jobbe med det. Jeg har også en liten gressplen så jeg får kanskje begynne å slenge meg litt også, sier Nyland.

Tenker kreativt
Ballkanonen gjør at han kan sette sammen ulike øvelser så lenge han er kreativ.

– Man kan mikse inn forskjellige øvelser med maskinen, og stille inn ulike innstillinger på blant annet fart, retning og skru. Jeg har også jobbet med tennisballer for å få inn reaksjontrening og øye-hånd koordinasjon. Det gjelder å være kreativ, sier Nyland.

Hele episoden med med Ørjan Nyland kan du se på TV 2 Sumo, hvor han også forteller om hva han synes om et eventuelt lønnskutt på grunn av koronavirust, hvordan han får dagene til å gå hjemme i England under korona-pandemien og hva han synes om Jack Grealish sin utenomsportslig oppførsel.