To knivstukket på åpen gate: Ni unge menn siktet for drapsforsøk

På kvelden 20. mars ble to unge menn angrepet med kniv og machete i et boligområde på Torshov i Oslo. Nå har politiet siktet ni unge menn for drapsforsøk.

Samtidig varsler politiet at det fort kan bli aktuelt å sikte enda flere personer.

Hendelsen fant sted utendørs i Edvard Griegs allé på øvre Torshov, og politiet ble varslet av vitner på stedet.

Da ambulansen kom frem, ble de to fornærmede hastet til sykehus med alvorlige skader. Begge ble nylig utskrevet fra sykehus.

To ikke funnet

Én mann ble pågrepet på stedet, men politiet mistenkte raskt at det dreide seg om en pågående konflikt med flere involverte.

Senere ble to personer pågrepet og løslatt, og denne uken er ytterligere fire personer pågrepet. De fire vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

– Politiet har lett etter dem en stund, men ikke funnet dem før nå. De er funnet på forskjellige adresser i Oslo, men altså ikke på bopelsadressene sine, sier politiadvokat Nina Bakken til TV 2.

Hun opplyser at alle de siktede er hjemmehørende i området. To av de ni siktede er fremdeles ikke pågrepet, fordi politiet ikke vet hvor de oppholder seg.

Ser på sammenheng

Selv om det var flere vitner til hendelsen, er saken vanskelig å etterforske for politiet. Årsaken er at nesten ingen av de involverte har ønsket å forklare seg.

– Vi ser på om dette har sammenheng med andre hendelser i samme område, altså Torshov, Sagene og Bjølsen. Motivet for handlingen er en del av den etterforskningen, sier Bakken.

TV 2 er ikke kjent med hvordan hver av de ni mennene stiller seg til siktelsen. De er alle siktet enten for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.