SPØKTE OM HERREM: Sola HK la ut melding om at Camilla Herrem ventet tvillinger.
SPØKTE OM HERREM: Sola HK la ut melding om at Camilla Herrem ventet tvillinger. Foto: SOLA HK

Gikk fem på Herrems tvilling-spøk

Her burde noen kanskje ha sjekket datoen først. Sjekk noen av årets aprilspøker her!

Avisene Aftenbladet og Adresseavisa gikk fem på da Sola HK 1. april postet et innlegg på Facebook om at Steffen Stegavik og Camilla Herrem venter tvillinger, skriver Østlendingen.

Både Adresseavisen og Aftenbladet publiserte godt synlige saker etter at Herrems klubb publiserte følgende melding på sine Facebook-sider:

– Tre blir til fem! Camilla Herrem skrev i forrige uke under på ny toårs kontrakt i Sola HK, men går nå rett ut i permisjon da hun og Steffen Stegavik venter tvillinger i starten på oktober! Vi gratulerer så masse - og gleder oss sammen med de.

Avisene hadde imidlertid glemt å sjekke at datoen var 1. april, og gikk dermed fem på.

Steffen Stegavik er egentlig litt overrasket over at noen gikk på spøken.

– Mamma har bursdag 1. april, så jeg går i alle fall ikke på noen slike ting i dag. Så får jeg se om Camilla har noe å fortelle meg i morgen som jeg ikke vet, gliser Steffen Stegavik, som skal trene ektefellen i eliteserieklubben Sola fra høsten av, til Østlendingen.

Sola Håndballklubb er ikke de eneste som har slått til med en aprilsnarr i dag.

Rosenborgs kondomdrakt
Rosenborg skriver på sine hjemmesider at klubben skal spille i kondomdrakt kommende sesong.

– Det er ingen tvil om at vi har gjort et modig valg. Men Rosenborg ønsker å være i front av utviklingen, og det mener jeg vi er med denne drakten. Dette er fremtiden, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Rosenborg skriver videre at tightsen er en superskinny faster than light-modell som er utviklet i samarbeid med sprinteliten. Erik Botheim har fått æren av å vise frem årets drakt, og blir sitert på følgende på klubbens hjemmeside:

– Jeg var skeptisk da jeg så drakten for første gang, men etter å ha prøvd den på, er det ingen tvil om at alle gutta kommer til å elske den. Den sitter som støpt på kroppen. Deilig, sier Erik Botheim.

Dorullandslag
Norges fotballforbund (NFF) her også i de spøkefulle hjørnet. NFF slår til med at de nå har lansert sitt eget «dorullandslag», inspirert av spillerne som har vist frem sine triks med dorull.

Erik Botheim viser frem Rosenborgs aprilsnarr.
Erik Botheim viser frem Rosenborgs aprilsnarr.

– Norges Fotballforbund fortsetter utviklingen, og lanserer nok et nytt landslag: Dorullandslaget! Landslaget skal i førsteomgang konkurrere i VM i dorulltriksing i september, men vi utelukker ikke deltakelse i 4v4 dorull, skriver NFF.

Bjørndalen bidro til skiskytterforbundets aprilspøk
Ole Einar Bjørndalen uttalte seg onsdag entusiastisk til å gjeninnføre klassisk langrenn i skiskyting. Det hele viste seg ikke overraskende å være en aprilspøk.

Det var Det internasjonale skiskytterforbundet som på egne nettsider forsøkte å lure sine lesere.

DORULLANDSLAG: NFF lanserte eget dorullandslag som dagens aprilsnarr.
DORULLANDSLAG: NFF lanserte eget dorullandslag som dagens aprilsnarr.

I en nyhetsoppdatering onsdag morgen ble det henvist til at internasjonal skiskyting har sterke tradisjoner med hensyn til å fornye seg, samtidig som også tradisjoner står sterkt. Videre ble det opplyst at klassisk stil nå gjeninnføres som obligatorisk stilart under den tradisjonsrike normaldistansen.

Endringen ble hevdet å mangle kun de enkelte særforbundenes godkjennelse, og rennsjefen i Det internasjonale skiskytterforbundet, Borut Nunar, opplyste at utøverkomiteen var forespurt i saken og hadde stilt seg positiv.

Selv Ole Einar Bjørndalen stilte seg tilsynelatende bak endringen.

– Dette føles fantastisk. Jeg vokste opp med klassiske ski, og jeg er norsk mester i langrenn i klassisk. Jeg tror dette blir fantastisk for skiskytingen, sa skiskytterkongen i artikkelen.

BIDRO TIL SPØK: Ole Einar Bjørndalen.
BIDRO TIL SPØK: Ole Einar Bjørndalen. Foto: Berit Roald

Onsdag kveld vedgikk så IBU det mange allerede hadde skjønt, at stuntet var en aprilspøk.

«Vi håper vi fikk dere til å smile i dag. Vi skal ikke tvinge utøverne til å konkurrere i klassisk stil», het det i forbundets kanaler i sosiale medier.

Hevdet Real Madrid ble kåret til ligamester
Supporternettsiden til Barcelona i Norge, Blaugrana.no, spøker med at Real Madrid er tildelt ligatittelen i Spania. De henviser til et lekket, hemmelig dokument.

– Ifølge det det lekkede dokumentet har nemlig det spanske fotballforbundet avgjort at årets La Liga-tittel skal tildeles Real Madrid på innbyrdes oppgjør mellom hovedstadsklubben og Barcelona. Dette til tross for at Barça ledet ligaen på poeng da den ble utsatt på ubestemt tid, skriver supporternettstedet, og legger til:

– Avgjørelsen skal etter sigende være tatt etter kraftig press fra ligapresident Javier Tebas og tidligere statsminister i Spania, Mariano Rajoy. Dokumentet er signert av pressetalsmann i forbundet, Abril Comodín.