ILLUSTRASJONSFOTO: Skabersjö IF depper en kamp mot Lihamn i sesongen 2018.
ILLUSTRASJONSFOTO: Skabersjö IF depper en kamp mot Lihamn i sesongen 2018. Foto: Emil Langvad / BILDBYRÅN

Mottok drapstrusler etter treningskamp for amatører

Det omsettes for millioner på svenske treningskamper under korona-pandemien. Nå krever det svenske fotballforbundet at det blir forbudt å spille på lag i lavere divisjoner.

Omtrent all idrett verden over har stoppet opp, men fotballlag i de lavere divisjonene i Sverige forbereder seg til en ny sesong som normalt.

Det har ført til at treningskampene for amatørklubbene har blitt hete spillobjekter, og nå omsettes det for flere millioner blant spilleselskapene i ubetydelige treningskamper.

– Det er helt uakseptabelt. At man i det hele tatt tilbyr den type spillobjekter, viser at spillbransjen ikke tar sitt ansvar og ikke klarer å regulere dette på en tilstrekkelig måte, sier generalsekretæren i det svenske fotballforbundet, Håkan Sjöstrand, til SVT Sport.

– Sa de håpte vi ble drept av COVID-19

Mandag spilte 7.divisjonlagene Västra Ingelstad og Skabersjö IF treningskamp. Oppgjøret er blant mange treningskamper som har fått mye uønsket oppmerksomhet.

Styrelederen til Skabersjö, Mattias Andersson, forteller til nyhetsbyrået Associated Press at flere tok kontakt med klubben i forkant av oppgjøret på sosiale medier og epost, hvor de forhørte seg om informasjon på spilletroppen og lagets spillestil.

Det skal ha vært folk fra bettingbransjen fra flere ulike land som tok kontakt med klubben.

– Etter kampen mottok vi dødstrusler, hvor de sa at de håpte vi alle ble drept av COVID-19. Det er sinnssykt. Vi er bare amatører. Vanligvis kan man ikke spille på kampene våre. Det er skremmende, sier en forskrekket styreleder.

– Jeg husker når jeg startet å studere markedsføring på universitetet. Da ble jeg fortalt at all PR er god PR. Men i denne saken er jeg usikker på den teorien. De siste dagene har jeg sett bettingbransjens mørke side, forteller Andersson.

Styrelderen sier at han ikke har anmeldt truslene til politiet enda, men at klubben vil diskutere det ved neste styremøte.

Det svenske fotballforbundet skal ha fortalt klubbene som spiller under korona-pandemien om å ignorere folk som prøver å innhente informasjon om lagene.

Helsemyndighetene i Sverige har forbudt offentlige samlinger på mer enn 50 personer.