BRYLLUPSSEREMONI: Thailands konge Maha Vajiralongkorn merker sin nye kone, dronning Suthida, i pannen under deres bryllupsseremoni i Bankok i 2019.
BRYLLUPSSEREMONI: Thailands konge Maha Vajiralongkorn merker sin nye kone, dronning Suthida, i pannen under deres bryllupsseremoni i Bankok i 2019. Foto: Det thailandske kongehuset

«Playboy-kongen» skjelles ut – skal være i karantene med 20 elskerinner

Kong Maha Vajiralongkorn (67) får hard medfart av befolkningen etter at han dro fra Thailand til Tyskland midt under koronapandemien. Med seg har han angivelig 20 konkubiner.

Den thailandske kongen Maha Vajiralongkorn (67) sitter ifølge Reuters i karantene på luksushotellet Grand Hotel Sonnenbichl i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland.

Med seg har han et følge på flere titalls personer, og kongen har derfor booket samtlige rom på hotellet.

Ifølge den tyske tabloiden Bild er 20 av dem såkalte konkubiner, som er en blanding av elskerinne og hustru.

Hotellet er blitt stengt under koronapandemien, men det har fått en spesiell bevilgning av tyske myndigheter til å ha Thailands konge innlosjert.

Maha Vajiralongkorn giftet seg i fjor for fjerde gang, og da med Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya (41). På grunn av sin angivelige kvinnelyst og store harem, har han fått kallenavnet «Playboy-kongen».

Det er ikke kjent om kona er i karantene sammen med kongen.

HELT KONGE: Thailendere krysser gata foran en gedigen poster av Thailands konge Maha Vajiralongkorn og hans dronning Suthida under en nasjonal feriedag for å feire dronningens bursdag.
HELT KONGE: Thailendere krysser gata foran en gedigen poster av Thailands konge Maha Vajiralongkorn og hans dronning Suthida under en nasjonal feriedag for å feire dronningens bursdag. Foto: Jewel Samad/AFP

– Hvorfor trenger vi en konge?

Ifølge sanntidsstatistikken Worldometers, har 1771 personer testet positivt på viruset i Thailand, og to personer har dødd som følge av det.

Mange thailendere raser mot at kongen har forlatt landet i en krise.

I Thailand risikerer man ifølge Reuters opptil 15 års fengsel for å kritisere kongehuset, men dette ser ikke ut til å skremme borgerne.

Emneknaggen #whydowenedaking?, altså «Hvorfor trenger vi en konge?», har i flere uker trendet på Twitter.

Må leve i eksil

Det var den thailandske kongehusmotstanderen og historiker Somsak Jeamteerasakul, som lever i eksil i Frankrike etter å ha rømt fra Thailand, som ifølge Reuters startet opprøret.

REDDET: Historiker og kongehuskritiker Somsak Jeamteerasakul vinker til de mange oppmøtte idet han går ut av en politistasjon etter å ha blitt avhørt av thailandsk politi som reagerte sterkt på han skriverier om en kongelige. Han lever nå i eksil i Frankrike.
REDDET: Historiker og kongehuskritiker Somsak Jeamteerasakul vinker til de mange oppmøtte idet han går ut av en politistasjon etter å ha blitt avhørt av thailandsk politi som reagerte sterkt på han skriverier om en kongelige. Han lever nå i eksil i Frankrike. Foto: Sakchai Lalit/AP

Han har delt en rekke innlegg på Facebook hvor han langer ut mot kongen og de 20 påståtte konkubiner han skal være i karantene sammen med.

Jeamteerasakul mener at kongen, som også har et hus i Tyskland, har flyktet fra befolkningen sin under krisen.

«Han har etterlatt seg den thailandske befolkningen, slik at de må håndtere sine bekymringer for viruset alene», skriver han i et av innleggene.

Den thailandske digitalministeren Puttipong Punnakanta (51) la i slutten av mars ut et innlegg på Twitter hvor han advarer thailendere om å bryte loven på nettet.

Han refererte til straffer på opp mot fem års fengsel og bøter på opptil 100.000 kroner for å spre samfunnsskadelig informasjon.

Vedlagt var et bilde av hender i håndjern over et tastatur.

ADVARTE: Slik så digitalministerens kunngjøring ut på Twitter. Foto: Skjermdump
ADVARTE: Slik så digitalministerens kunngjøring ut på Twitter. Foto: Skjermdump

– En generell påminnelse

På spørsmål fra Reuters om innlegget hadde noe med kongehuskritikken å gjøre, svarte han han han helst ikke ville kommentere dette.

– Jeg spesifiserte ikke hva dette handlet om. Dette er en generell påminnelse. Vi følger alle hendelser, som falske nyheter. Vi overvåker så godt vi kan. Vi respekterer det å uttrykke seg selv, men hvis det forårsaker skade, så vil vi håndheve loven, sa han.

Maha Vajiralongkorn har sittet på kongetronen siden 2016 etter at hans far, Bhumibol Adulyadej, døde etter 70 år som konge.