Ett par har blitt samboere – slik går det med Love Island-finalistene i dag

For én måned siden returnerte finaleparene fra Argentina og hjem til Norge. Slik er den nye hverdagen.

Det er nå drøyt én måned siden Nora Haukland (22) og Johannes Klemp (27) vant TV-seernes hjerter og gikk seirende ut av Love Island 2020.

Se vinnerintervjuet i videovinduet øverst i saken.

I finalen sto valget mellom Nora og Johannes, samt parene Omid Rosander (25) og Iselin Nordøy (24) og Ali Esmael (28) og Mie Mack Cappelen (22).

Nå er de tre finaleparene tilbake i Norge og en, ikke helt, men likevel mer normal hverdag utenfor villaens fire vegger.

Har blitt samboere

For vinnerparet har tilværelsen hjemme i Norge vært utelukkende positiv for forholdet.

– Da vi kom hjem, ble vi sikre på at følelsene vi hadde for hverandre inne i villaen faktisk er ekte, om ikke enda sterkere, forteller Klemp til TV 2.

Paret forteller at de har blitt samboere etter at de kom tilbake fra Argentina, og stortrives under samme tak. De tror utfallet ville blitt slik uavhengig av korona-tiltakene.

– Da vi kom hjem var ting fortsatt ganske nøytralt med tanke på korona-situasjonen, men vi valgte likevel å bo sammen, forklarer Nora.

BOR SAMMEN: Nora Haukland og Johannes Klemp bor sammen i Johannes' leilighet. Foto: Privat
BOR SAMMEN: Nora Haukland og Johannes Klemp bor sammen i Johannes' leilighet. Foto: Privat

De har foreløpig ikke bestemt seg for hva de skal bruke pengepremien på 300.000 kroner til, men de tror pengene på sikt vil gå til et felles bosted, og i første omgang møbler i Johannes' leilighet.

– Han har nesten ikke møbler. Bare en sofa, et bord og en TV, humrer Nora.

Får ikke møtt foreldrene

Tiltakene fra de nordlige fylkene har også forhindret dem fra å reise opp til Alta, slik at Johannes kan få møtt Noras foreldre.

– Men vi har hatt mange videosamtaler på Skype med dem, så de kjenner Johannes godt likevel, forsikrer hun.

Johannes forteller at de i utgangspunktet hadde tenkt å reise på kjæreste-tur til Roma sammen i månedsskiftet april-mai, men at denne reisen nå naturligvis er skrinlagt.

For Omid og Iselin løste korona-pandemien et avgjørende spørsmål for dem – foreløpig.

Vil flytte sammen

I utgangspunktet skulle de nå vært i et avstandsforhold og bodd i hver sin by, Kristiansand og Oslo, men siden begge er blitt permitterte, har de bodd sammen i de to byene på skift.

– Tiden etter at vi kom hjem har vært veldig fin. Vi har fått mulighet til å være mer sammen enn vi hadde forventet, forteller Omid før Iselin legger til:

– Vi har vært med hverandre konstant siden vi kom hjem, og reist frem og tilbake mellom og Oslo-Kristiansand.

Siden Iselin bor alene, har de vært mest i Oslo, og paret røper at de har diskutert om de skal flytte sammen på ekte allerede til sommeren. Det er bare ett viktig spørsmål som må besvares: Hvilken by skal de bo i?

KVALITETSTID: Selv om de ikke bor sammen, tilbringer Mie og Ali mye tid sammen. Foto: Privat
KVALITETSTID: Selv om de ikke bor sammen, tilbringer Mie og Ali mye tid sammen. Foto: Privat

– For meg kunne vi flyttet sammen allerede nå, men vi må finne ut hvilken by vi skal bo i. Vi er ikke helt enige ennå, sier Iselin.

– Godt å kjenne litt på savnet

Mie og Ali bor foreløpig hver for seg, men tilbringer likevel veldig mye tid sammen. Det ligger i planene å flytte sammen på sikt, men akkurat nå nyter de foreløpig å savne hverandre litt innimellom.

– Det var godt å komme ut av villaen og kjenne litt på det savnet. Jeg tror det er sunt mens vi er nyforelsket, sier Ali.

Begge er svært positive til å ha kommet tilbake til Norge, og setter pris på å dele helt hverdagslige ting med hverandre.

– Ali er flink til å lage mat, så vi har testet nye oppskrifter og bakt mye, sett serier og gått en del turer sammen – og holdt oss unna andre folk. Vi tar korona-rådene på alvor, forteller Mie.

Ali har på sin side oppdaget en helt ny side ved Mie, som han ikke fikk sett inne i villaen.

– Vi fikk jo ikke tekstet noe der inne, men Mie bruker ikke emojis! Så det var litt vanskelig å tyde meldingene hun sendte i starten, sier Ali og humrer, før han understreker at han har blitt vant til det.