MÅ VENTE: Ruben Kristiansen (til v.), Kristoffer Barmen (i midten), Gilli Rolantsson (til h.) og resten av Brann-spillerne har fortsatt et individuelt treningsopplegg. Bergen kommune har fortsatt ikke tillatt organisert aktivitet på sine fotballbaner.
MÅ VENTE: Ruben Kristiansen (til v.), Kristoffer Barmen (i midten), Gilli Rolantsson (til h.) og resten av Brann-spillerne har fortsatt et individuelt treningsopplegg. Bergen kommune har fortsatt ikke tillatt organisert aktivitet på sine fotballbaner. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån

Derfor får ikke Brann trene som andre Eliteserie-klubber

FHI har gitt toppfotballklubbene lov til å trene igjen, men i Bergen blir Brann fortsatt nektet. – Det er ikke ideelt, sier klubbens sportssjef.

I Trondheim, Stavanger, Oslo og Bodø kunne man onsdag se byens beste fotballspillere tilbake på treningsfeltet. Kledd i syntetisk tøy med påklistrede sponsorlogoer, trippet spillerne fornøyde rundt i grupper på fem og fem.

Men selv om helsemyndighetene har gitt klubbene lov til å trene igjen, var det ingen aktivitet å spore på verken Brann stadion eller treningsbanene utenfor.

De venter fortsatt på klarsignal fra Bergen kommune.

– Bergen har hatt litt egne regler underveis, men vi har god dialog med kommunen og håper at dette vil ordne seg raskt, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt, til TV 2.

Kommunale forskjeller

Bergen kommune har hele tiden hatt åpne baner, men på samtlige har organisert trening vært forbudt. Det er det fortsatt, selv om Folkehelseinstituttet (FHI) onsdag kom med nye kjøreregler for organisert trening etter stort press fra Nosk Toppfotball (NTF).

Oslo valgte å åpne alle banene sine, Bergen valgte å beholde de gamle reglene.

– Det blir ikke endringer for idretten i Bergen før vi får klarhet i hva Helsedirektoratet faktisk mener. For oss er det uklart hva oppmykningen egentlig betyr, sier idrettsbyråd Endre Tvinnerheim til Bergens Tidende.

– Vi avventer situasjonen. Jeg skjønner at det kan være forvirrende for folk, men jeg ber om litt tålmodighet, legger han til.

Tålmodighet har de i Brann enn så lenge, selv om kommunens holdning går utover hvordan de kan trene. De kan ikke bruke noen kommunale anlegg, ettersom organisert trening der er forbudt, og inne på Brann stadion - som klubben eier selv - er undervarmen slått av.

– Vi kan ikke bruke Stadion, for det er ikke vekst i gresset nå. Dessuten har vi slått av varmekablene for å spare penger, sier Soltvedt.

– Uheldig

Det betyr at Brann må vente med å komme i gang med treningen, mens Rosenborg, Vålerenga, Viking og andre konkurrenter har begynt å finne tilbake fotballformen.

– Det er ulik praksis i kommunene. Det er ikke ideelt, men vi må bare finne oss i det, sier Soltvedt, som selv har vært en av de tydeligste stemmene i debatten om at toppklubbene må kunne ha fellestreninger.

– Vi er i dialog med kommunen, og jeg tror ikke tar livet av oss om vi trener i grupper på fem heller, men vi følger retningslinjene som er satt. Så håper jeg vi kommer til enighet om hvordan de blir fremover, sier sportssjefen, og legger til:

– Hvis ikke vi gjør det, så er det uheldig. Nå kan jo lag dele inn hele laget i grupper og spre dem utover hele banen. Hvis vi har egne regler, er det uheldig for oss. Selv om hvordan vi har det er ubetydelig i det store bildet, det må sies.

Brann-spillerne er blitt enige med klubben om å ta ferie i påsken, ifølge Bergensavisen, så fellestreninger vil uansett ikke finne sted før mot slutten av april.