Wenches store påskesjokoladekake

Denne sjokoladekaken er perfekt og lage sammen for store og små. Den kan også enkelt lages både gluten- og melkefri.

Stor påskesjokoladekake:

  • Melkefri: Velg margarin uten melk og melk som tåles. Erstatt sjokolade i glasuren med melkefri sjokolade eller kakao og melis.
  • Glutenfri: Jeg pleier å dele oppskriften i 2 eller 3 (trenger ikke lage så stor kake) bruk det glutenfrie melet du liker å bake med for eksempel fra Helios.
  • Fri for egg: Del oppskriften på fire (rund form 20-22 cm) og bruk eggerstatning.

Kaken, holder seg i 6-7 dager når den oppbevares kaldt. Kan deles opp i biter og fryses ned (med glasuren). Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form 28 cm.

Sjokoladekake:

  • 8 egg
  • 8 dl sukker
  • 500 g smeltet Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
  • 12 dl hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • 6 ss kakao
  • 5 dl melk

Glasur/sjokoladekrem:

  • 7-8 ss kaffe
  • 200 g mørk sjokolade/kokesjokolade, eventuelt firkløversjokolade
  • 200 g lys sjokolade/melkesjokolade
  • 250 g myk Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
  • 500 g melis
  • 4 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Varm stekeovn til 180 grader.

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet margarin (ca. 30 grader) inn i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til en glatt røre. Hell røren i en bakepapirkledt langpanne. Stek i varm stekeovn (nederste rille) i 30-40 minutter. Avkjøl kaken før glasuren smøres over.

Glasur/smørkrem: Hakk sjokolade og la sjokoladen smelte i kaffe til en tykk glatt masse, ikke koke! Del myk margarin i biter, sikt i melis og vaniljesukker og visp inn den smeltede kaffe-sjokoladen. Pisk til glasuren blir glatt og blank.

Smør eller lag «rosetter» med en sprøytepose over den avkjølte kaken. Pynt med bær/frukt, mokkabønner, påskemarsipan eller seigmenn til barna.