Wenches store påskesjokoladekake
Denne sjokoladekaken er perfekt og lage sammen for store og små. Den kan også enkelt lages både gluten- og melkefri.
Stor påskesjokoladekake:
- Melkefri: Velg margarin uten melk og melk som tåles. Erstatt sjokolade i glasuren med melkefri sjokolade eller kakao og melis.
- Glutenfri: Jeg pleier å dele oppskriften i 2 eller 3 (trenger ikke lage så stor kake) bruk det glutenfrie melet du liker å bake med for eksempel fra Helios.
- Fri for egg: Del oppskriften på fire (rund form 20-22 cm) og bruk eggerstatning.
Kaken, holder seg i 6-7 dager når den oppbevares kaldt. Kan deles opp i biter og fryses ned (med glasuren). Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller en rund form 28 cm.
Sjokoladekake:
- 8 egg
- 8 dl sukker
- 500 g smeltet Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
- 12 dl hvetemel
- 2 ss bakepulver
- 2 ss vaniljesukker
- 6 ss kakao
- 5 dl melk
Glasur/sjokoladekrem:
- 7-8 ss kaffe
- 200 g mørk sjokolade/kokesjokolade, eventuelt firkløversjokolade
- 200 g lys sjokolade/melkesjokolade
- 250 g myk Melange margarin (etter samarbeid med produktplassering)
- 500 g melis
- 4 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Varm stekeovn til 180 grader.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Bland smeltet margarin (ca. 30 grader) inn i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og bland det inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til en glatt røre. Hell røren i en bakepapirkledt langpanne. Stek i varm stekeovn (nederste rille) i 30-40 minutter. Avkjøl kaken før glasuren smøres over.
Glasur/smørkrem: Hakk sjokolade og la sjokoladen smelte i kaffe til en tykk glatt masse, ikke koke! Del myk margarin i biter, sikt i melis og vaniljesukker og visp inn den smeltede kaffe-sjokoladen. Pisk til glasuren blir glatt og blank.
Smør eller lag «rosetter» med en sprøytepose over den avkjølte kaken. Pynt med bær/frukt, mokkabønner, påskemarsipan eller seigmenn til barna.