DRIVE IN: Hip hop gruppen Klovner i kamp med Aslak Hartberg, Thomas Gullestad (Fingern) og Esben Selvig (Dansken) tar i bruk nye virkemdiler for å nå publikum under korona-krisen.
DRIVE IN: Hip hop gruppen Klovner i kamp med Aslak Hartberg, Thomas Gullestad (Fingern) og Esben Selvig (Dansken) tar i bruk nye virkemdiler for å nå publikum under korona-krisen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Klovner i Kamp holder Drive-in-konsert

Korona-krisen sørger for at artist-Norge stadig finner på nye kreative metoder for å holde konserter. Onsdag spiller Klovner i Kamp for 200 biler på en parkeringsplass i Lillestrøm.

200 biler vendt mot en scene på en parkeringsplass. En meters avstand mellom hver bil. Ett band på scenen. Plutselig gikk det an å gå, unnskyld, kjøre på ekte konsert igjen.

Konsertselskapet Bary og streamy.no har jobbet dag og natt de siste dagene for å finne kreative løsninger på hvordan de kan spre kultur til folket under Korona-krisen.

Resultatet er at rap-gruppen Klovner i Kamp spiller på det som trolig er Nordens første “drive-in-konsert” på parkeringsplassen på Norges varemesse på Lillestrøm i morgen.

– Vi skal spille, og det skal en hel masse andre artister også i ukene som kommer, sier Espen «Dansken» Selvig til TV 2.

– Det som er spesielt er at dette er konsert som i gode gamle dager, før Korona, med publikum. Eneste forskjell er at de sitter i bil, smiler «Dansken»

Bransje i krise

Prislappen for at en personbil med opp til fem passasjerer kan få med seg live-konserten er ifølge arrangøren 1000 kroner. I tillegg kan folk kjøpe billetter til strømming av konserten. Målet er at dette skal generere penger til en bransje i dyp krise.

– På denne måten får vi spilt for publikum, og vi får satt i sving alle de arbeiderne, hele næringskjeden som følger med artister som er på turne. Alle disse har mistet jobben på grunn av Korona, sier «Dansken» til TV 2.

– Ved å lage en drive-in-konsert som dette her så får de jobb, i hvert fall i noen dager, legger han til.

Henter tilbake permitterte

Selskapet Bary leverer lyd, lyd og sceneutstyr til konserter. Nå har selskapet permittert 50 personer som følge av Korona-krisen. Ved å arrangere disse drive-in-konsertene har de kunne hente tilbake 20 av de permitterte.

– Det blir spennende å se om vi får til dette her nå, og om det fungerer. Det er en høy satsing da. Men vi må jo prøve å gjøre ett eller annet. Vi kan jo ikke bare sitte hjemme å se på at dette skjer, sier Morten Bakke som er forretningsutvikler i Bary.

Foreløpig er planen at det skal holdes en drive-in-konsert hver dag på Lillestrøm til over påske. Programmet er ikke ferdig, men i følge arrangøren skal noen av Norges største artistnavn fra både musikk og underholdning opptre.

– Jeg gleder meg skikkelig. Vi har jo måtte kansellere alle våre konserter fremover, og det skal bli utrolig gøy å spille for et ordentlig publikum etter all den isolasjonen vi nå har hatt sier Thomas «Fingeren» Gullestad til TV 2.

Aslak Rakli Hartberg er spent på kjemien bandet får med et publikum når de sitter i bil, men lover at de skal gi alt.

– Hvis vi gjør det halv-bra kan folk bruke vindusviskerne, og hvis de syns det er bra kan de tute og bruke fjernlyset, legger Espen «Dansken» Selvig til.