HJEMMEKONTOR: Ole Gunnar Solskjær kom med et politisk budskap og oppfordring til egne spillere.
HJEMMEKONTOR: Ole Gunnar Solskjær kom med et politisk budskap og oppfordring til egne spillere. Foto: MUTV

Solskjærs beskjed til fotballfruene

Fra sitt hjemmekontor kommer Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær et klart budskap til politikerne. Han ber også fotballfruene bidra.

Se MUTV på TV 2 Sumo

Manchester United leverte oppløftende resultater både i Premier League og Europaligaen før all fotball ble stengt ned på grunn av den vedvarende spredningen av koronaviruset.

Etter en rekke på fem kamper uten tap i ligaen er avstanden opp til Chelsea på fjerdeplass bare tre poeng etter 29 spilte kamper i Premier League, og i Europaligaen ble LASK banket 5-0 på bortebane i den første kampen i åttedelsfinalen.

I likhet med i Norge har imidlertid nå myndighetene i Storbritannia lagt ned forbud mot fellestreninger, og manager Ole Gunnar Solskjær må finne seg i å være borte fra treningsfeltet på Carrington.

– Det var en tankevekker
Nordmannen holder kontakten med trenerteamet og støtteapparet via WhatsApp-grupper og på telefonen, men i et intervju med Manchester Uniteds egen hjemmeside kommer fotballtreneren nå med en oppfordring både til politikerne og sine egne spillere.

– Jeg så filmen «The Joker» her om dagen, og det var en tankevekker. Jeg mener – jeg tenker på folks mentale helse nå også, når en er isolert, og en er alene. Jeg mener det er viktig at fotballspillere nå er rollemodeller, og kan utgjøre en forskjell og sende ut oppmuntrende meldinger på sosiale medier, sier Solskjær i intervjuet med MUTV, før han kommer med en klart budskap til politikerne:

– Noen ganger er det vi som er heltene, men før øyeblikket er det de som jobber i helsevesenet som er de ekte heltene. Jeg ser hva som skjer i Norge også. Jeg tror alle nå innser at vi ikke må spare penger i helsevesenet. Helsen er den mest kritiske ting. Beklager at jeg ble litt politisk nå, men det engasjerer meg, slår han fast.

Får prøvd seg som lærer
Solskjær gleder seg over at han får tilbringe mye tid med familien mens han har hjemmekontor.

– Jeg har det bra, og familien har det bra. En av de negative tingene med fotballen er at du ikke får så altfor mye tid med familien din, og fordelen akkurat nå er at du får massevis av tid med dem, noe som har vært fint, sier Solskjær.

Han får også prøvd seg som lærer siden skolene er stengt og barna må få undervisning hjemme.

– Vi hadde hjemmeskole forrige uke da det startet, og det var litt annerledes. Hjemmelekser er en ting, men du må faktisk undervise! Vi kom oss gjennom det forrige uke, men du vet ikke hvor lenge dette kommer til å vare. Men barna har oppført seg pent, forsikrer United-sjefen.

Holder kontakten på WhatsApp
Planen er at Premier Leauge vil bli ferdigspilt til sommeren. Solskjær innrømmer likevel at han er svært usikker på om det faktisk kommer til å skje.

– Med tanke på den jobben jeg faktisk har, så har jeg kontakt med trenerteamet og spillerne, selvsagt. Jeg er vant til å se dem hver dag i flere timer, så dette er annerledes. Jeg holder kontakten med dem gjennom WhatsApp-grupper og tekstmeldinger, og vi planlegger for at sesongen skal starte opp igjen. Men det er så stor usikkerhet knyttet til det, så vi har ingen anelse og vet ikke 100 prosent når vi kan starte opp igjen, sukker han.

Nordmannen forsikrer om at spillerne blir fulgt opp tett mens de driver egentrening.

– Ja, spillerne har fått gode individuelle treningsprogram og de har sine egne dietter, selvsagt. De kan bruke denne perioden til noe spesielt, og terpe på noe spesifikt. Selv har jeg vært i hagen med barna og jobbet med avslutningstreninger, og spissene må jobbe med deres avslutningsteknikker og bevegelser. De fleste av mine spillere har gode fasiliteter og fine hager, så forhåpentligvis kan både konene og kjærestene slå noen innlegg eller pasninger til dem, gliser Solskjær.