Erik «Truth» Hansen Dyrnes var skuffet over uavgjort mot Bifrost.
Erik «Truth» Hansen Dyrnes var skuffet over uavgjort mot Bifrost. Foto: Eivind Von Døhlen/Good Game

Apeks vant seriespillet og BLAST-billetten til tross for uavgjort

– I mine øyne burde seriespillet være barneskirenn, sier Erik «Truth» Hansen Dyrnes i Apeks etter uavgjortkampen mot Bitfix i Telialigaens siste serierunde.

Nytt for årest seriespill er at vinneren ikke bare sikrer seg en plass i sluttspillet, førsteplassen får også en direkte invitasjon til den nordiske kvalifiseringen til BLAST Spring Series.

Og det var nettopp denne billetten de to beste lagene i årets sesong kjempet om i vårens siste TV-kamp.

Forhåndsfavoritt Apeks fikk det alt annet enn enkelt mot Bifrost, som måtte vinne 2-0 for å ta både første plassen og invitasjonen.

Til tross for 1-1 og poengdeling vant Apeks seriespillet og BLAST-billetten uten å imponere mot Bifrost.

– At vi i det hele tatt har spilt to uavgjorte kamper er katastrofisk. I mine øyne burde seriespillet være barneskirenn og grunnen til at vi tapte Nuke var ikke på grunn av at Bifrost er veldig flinke, men fordi at vi ikke spiller i nærheten av det vi bør gjøre, forteller Erik «Truth» Hansen Dyrnes i Apeks etter kampen.

– Det blir mye arbeid for å komme oss ut av den dårlige perioden

Dyrnes mener at inngangsbilletten til Elisa Invitational, som den nordiske kvalifiseringen også heter er svært viktig for Apeks' sportslige utvikling.

– At vi fikk plass i BLAST-kvalifiseringen er utrolig viktig for oss. Vi får muligheten til å bevise oss på en større arena, forhåpentligvis på LAN, at vi faktisk har noe der å gjøre. Det at vi får velge motstander i sluttspillet har vi ikke tenkt noe på, vi bør slå alle lagene som gikk videre til sluttspillet.

Erik «Truth» Hansen Dyrnes i Apeks mener de har skuffet under årets seriespill. Foto: Sindre Stien/Good Game
Erik «Truth» Hansen Dyrnes i Apeks mener de har skuffet under årets seriespill. Foto: Sindre Stien/Good Game

Telialigaen annonserte mandag formiddag at sluttspillet vil gå uten publikum. Dyrnes tror det legger en demper på stemningen.

– Det at sluttspillet ikke blir på LAN er kjedelig siden jeg føler at stemningen fra finalene går litt bort og jeg tror de mindre lagene kommer til å dra en fordel av å ikke spille på en scene.

Dyrnes forteller at det ikke blir nevneverdig med feiring etter mandagens seier ettersom mye arbeid gjenstår for Apeks.

– Jeg tror nok ikke det blir en feiring over Skype. Det blir mye arbeid fram mot sluttspillet og BLAST for å komme oss ut av den dårlige perioden vi er i for øyeblikket, avslutter Apeks-spilleren.

Du kan se både Apeks og Nordavind spille Elisa Invitational gratis på TV 2 Sumo.