LUNEFULL MÅNED: Selv om mars snart er over, er det fortsatt vinterlig mange steder. Bildet er fra Kråkernbrua på E10 i Lofoten. Foto: Statens vegvesen
LUNEFULL MÅNED: Selv om mars snart er over, er det fortsatt vinterlig mange steder. Bildet er fra Kråkernbrua på E10 i Lofoten. Foto: Statens vegvesen

Nytt påfyll av snø i nord

Tirsdag blir det sterk vind og mye nedbør i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om mars måned er i ferd med å ebbe ut, er det ikke mye som minner om vår i de nordligste delene av landet. Nå må folk i nord belage seg på et nytt uvær.

Ut over mandagen og inn mot tirsdag øker vinden i Nord-Norge. I Nordland og Troms kan det bli opptil sterk kuling.

I tillegg kommer det inn ganske mye nedbør fra kvelden av og gjennom tirsdagen.

– Det blir ganske ruskete, med dårlige kjøreforhold og antakelig stengte veier, sier StormGeo-meteorolog Lillian Bergheim.

Bedre etter hvert

– I Nordland vil det komme mellom 40 og 60 millimeter nedbør i morgen, hovedsakelig i form av snø. I Troms kommer det rundt 20 millimeter, mens det blir litt mindre i Finnmark, sier Bergheim.

Det gledelige for Nord-Norges del er at det blir bedre utover i uka. Fra onsdag blir det fortsatt perioder med snø og snøbyger, men ikke samme mengder som på tirsdag. I tillegg kan sola titte fram innimellom.

I de vestlige delene av Sør-Norge blir det generelt grått i dagene framover. På Østlandet og Sørlandet er det ganske fine temperaturer på dagtid, men det er fortsatt nattefrost mange steder.

Sterk vind natt til fredag

Onsdag og torsdag vil lavtrykksaktivitet ved Island prege været i de vestlige delene av landet. Det betyr regn og regnbyger fra Trøndelag og til de vestligste delene av Agder.

I fjellstrøkene opp mot Hovden vil nedbøren komme i form av snø. Også Østlandet får litt nedbør på torsdag.

For de som holder til i Sør-Norge er det verdt å merke seg at meteorologen venter ganske mye vind torsdag kveld og natt til fredag.

– Et lavtrykk som passerer vil føre til kraftig vind fra nordvest. Fra Trøndelag til Lista kan vindstyrken komme opp i sterk kuling til liten storm, og det er ganske mye til å være på denne årstiden, sier Bergheim.