Avslørte tigerkongen Joe Exotics hemmelighet – nå raser fansen

Fansen føler seg lurt etter at Joe Exotics (57) hemmelighet kom frem i lyset.

Dokumentarserien «Tiger King: Murder, Mayhem and Madness» har i flere dager ligget som nummer én hos norske Netflix-tittere.

Den absurde true crime-serien handler om tigerkongen Joe Exotic (57), hvis egentlige etternavn er Schreibvogel, som er sykelig opptatt av eksotiske kattedyr – og dyreverneren Carole Baskin.

Hør TV 2s Camilla Laache anmelde serien, og se en smakebit i videovinduet øverst i saken.

I tillegg til å elske tigere og intenst hate Baskin, ser vi i løpet av seriens syv episoder at hovedpersonen synger og spiller gitar i flere selvkomponerte musikkvideoer – deriblant hiten «I Saw a Tiger».

Synger ikke selv

Nå viser det seg imidlertidig at Joe Exotic har tatt en spansk en hva gjelder både sangstemme og talent.

Ifølge TMZ er det nemlig ikke mannen med hockeysveis som er vokalisten. Joe Exotic mimer både til vokalen og gitarspillingen.

Den virkelige stemmen bak de mange katterelaterte-slagerne, er bandet The Clinton Johnson Band fra Washington, bestående av Vince Johnson og Danny Clinton.

Sistnevnte døde av hjerteproblemer i oktober 2019, og fikk aldri oppleve den enorme suksessen serien og låtene fikk. Bandet rakk å spille inn tre album før Clintons bortgang.

Håper på platekontrakt

Johnson sier at han har blitt nedringt av journalister etter at TV-serien hadde premiere, men at telefoner fra plateselskap har uteblitt.

Til amerikanske TMZ forklarer han at Joe Exotic hadde en annonse ute hvor han søkte noen som kunne lage en «theme-song» til hans private tigerpark og YouTube-kanal «JoeExoticTV».

Bandet fra byen Vancouver i Washington svarte, og siden har de i all hemmelighet stått bak omtrent 20 av Joe Exotics låter.

Johnson skrev tekstene mens den andre halvdelen av bandet, Danny Clinton, sang. De sendte den ferdige versjonen på mail til tigerkongen, som senere spilte inn de mange spinnville musikkvideoene.

Nyheten har nå fått fansen til å rase. Flere er også skuffet over at Netflix ikke nevner hemmeligheten bak låtene i løpet av seriens syv episoder.