– Klopp sa til meg at det var kriminelt å la kampen gå

Ifølge Carlo Ancelotti er Jürgen Klopp kritisk til at Liverpool-Atletico Madrid ble gjennomført.

Like før fotballen stengte ned over hele Europa på grunn av koronaviruset møtte Liverpool Atletico Madrid i Champions League.

Det var smekkfullt på tribunen til tross for at koronaviruset herjet i en rekke land.

Tusenvis av bortefans fra Madrid hadde tatt turen til Anfield. På det tidspunktet var Madrid episenteret for koronasmitte i Spania. 782 av 1646 bekreftede tilfeller kom fra den spanske hovedstaden. Allerede dagen før kampen hadde skolene stengt i Madrid.

I et stort intervju med Corriere dello Sport (bak betalingsmur), gjengitt av RAI, forteller Everton-manager Carlo Ancelotti om en samtale han hadde med Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– For noen dager siden pratet jeg med Jürgen Klopp. Han sa til meg at det var kriminelt å la kampen gå under de rådende forhold. Jeg tror han har rett, sier Ancelotti.

TV 2-ekspert Brede Hangeland var kritisk før kampen.

– Det er litt med blandede følelser vi er her i kveld, må jeg si. Fotball er viktig, men det er helt uviktig i forhold til folkehelse. Jeg har en veldig klar følelse på at dette kan bli en av de siste fotballkampene, ikke bare i England, men også i Europa som spilles med publikum denne sesongen, sa han.

Hangeland har senere beskrevet følelsen han hadde samme kveld.

«Jeg tar trappene til kommentatorplass, slalåmsvingene mellom hundrevis av Liverpool-supportere på level 5. En håndvask så godt det lar seg gjøre før kampen starter. I 120 minutter formidler vi kampen etter beste evne, et episk drama som så ofte på Anfield, men med en ramme som helt fra starten av denne dagen har gitt meg en dårlig følelse. Dette er feil. Dette er uansvarlig. Folk ble smittet av korona på Anfield denne kvelden.»

– Vanligvis lar jeg meg ikke påvirke

Klopp har i ettertid fortalt at det var vanskelig å konsentrere seg om Atletico-kampen.

– Vi spilte mot Bournemouth på lørdagen. Vi vant den, og søndag tapte City. Da var vi bare to seire unna. Mandag morgen våknet jeg opp og hørte om situasjonen i Madrid - at de skulle stenge skoler og universiteter. For å være ærlig var det virkelig rart å skulle forberede seg til den kampen, sier Klopp til klubbens hjemmeside.

– Vanligvis lar jeg meg ikke påvirke av ting rundt meg. Jeg kan bygge barrierer både til høyre og venstre før en kamp, men i det øyeblikket var det veldig vanskelig, sier han.

Liverpools borgermester Joe Anderson synes det var rart at det ikke var flere restriksjoner rundt kampen.

– Vi pratet om at det var underlig at fans fra Madrid ikke fikk komme inn på eget stadion, men at de godt kunne reise hele veien til Liverpool og komme inn på Anfield, sa Anderson nylig i et intervju med Liverpool Echo.

Siden har antall smittede i England økt for hver dag. Til og med statsminister Boris Johnson testet positivt for koronaviruset.

– Vil endre oss dyptgående

Ancelotti forteller om en svært annerledes hverdag nå. Han prater med Corriere dello Sport etter en luftetur.

– Det er fortsatt tillatt med én om dagen, alene eller med hunden, eller en sykkeltur. For øyeblikket er det ikke behov for å ha med identifikasjonspapirer, men jeg ser for meg at det vil bli introdusert her som i Italia. Jeg begynner å se noe politi rundt meg. Hovedoppmerksomheten er London. Liverpool har store og åpne områder, London er mer komprimert. Regjeringen jobber nøye nå, og britene har tro på det nasjonale helsevesenet NHS. Everton gjør mye med tanke på bistand til eldre, syke og ensomme. Vi lever alle et liv som vi ikke er vante til, og som vil endre oss dyptgående, forteller Ancelotti.