DØDSFALL: Sykehuset Telemarks hovedavdeling er lokalisert i Skien, men de har også seksjoner i Notodden, Porsgrunn og Kragerø.
DØDSFALL: Sykehuset Telemarks hovedavdeling er lokalisert i Skien, men de har også seksjoner i Notodden, Porsgrunn og Kragerø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

To nye koronadødsfall i Norge

En eldre pasient ved Sykehuset i Telemark har dødd etter å ha blitt smittet av det nye koronaviruset. Også i Drammen omkom en eldre kvinne lørdag.

Det informerer sykehuset om i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Dette er det første registrerte koronadødsfallet i Telemark og Vestfold fylke.

Totalt har 22 personer dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset i Norge.

Flere smittet ved sykehuset

De skriver at de ikke vil bli gitt flere opplysninger om den døde på grunn av personvernet og hensyn til de pårørende.

Totalt er tre innlagt med koronasmitte ved Sykehuset Telemark lørdag.

Det er også til sammen syv ansatte ved sykehuset som har testet positivt for viruset.

Koronadødsfall i Drammen

Drammen kommune opplyser lørdag ettermiddag om at en kvinne også døde lørdag etter smitte av koronaviruset.

Kvinnen var over 90 år gammel og hadde underliggende sykdom. Hun var innlagt på isolasjonsavdelingen ved Strømsø sykehjem i Drammen.

– Jeg vil først og fremst kondolere til de pårørende for å ha mistet et kjært familiemedlem. Det er fryktelig trist at vi nå må konstatere at en innbygger i Drammen kommune som har fått påvist koronaviruset, nå er død, sier ordføreren.

Hun påpeker at dødsfallet er en påminnelse til oss alle om alvoret i situasjonen vi nå står oppe i, og at det er viktig at vi alle gjør det vi kan for å begrense smittespredningen.

– Vi har vært forberedt på at det kunne komme dødsfall også i Drammen som følge av koronautbruddet. Vi har sett det skje i andre norske byer og i stort omfang i andre land. Men det er like fullt veldig beklagelig når det er noen som mister livet med koronasmitte, sier hun.