Styrker vakthold etter innbrudd fra mulig koronasmittet

En mann er pågrepet for skadeverk på Levanger sykehus. Det skjedde timer etter at han ba om hjelp fra helsevesenet som følge av mulig koronasmitte.

Helse Nord-Trøndelag skriver i en pressemelding at de nå ser seg nødt til å styrke vaktholdet ved sykehuset.

– Dessverre viser lørdagens uønskede hendelse at det var riktig å stenge sykehusene for publikum på natt og innføre vakthold ved bruk av vektere 24/7. Med bakgrunn i at en person knuste seg inn på Sykehuset Levanger, har strategisk kriseledelse besluttet å styrke vaktholdet ytterligere fra lørdag kveld, opplyser kommunikasjonssjef Svein H. Karlsen.

Brøt seg inn

Det var ve 6-7-tiden lørdag morgen at en mann i 20-årene knuste en inngangsdør og annet inventar på sykehuset lørdag morgen.

– Han ba om å få hjelp av helse i natt. Det fikk han. Han var på det aktuelle sykehuset blant annet for å bli testet for korona, operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Mannen har ikke forklart hvorfor han gikk tilbake, men han knuste en rute, og gjorde omfattende hærverk inne på sykehuset.

Etter 10 til 20 minutter ble mannen pågrepet av politiet.

– Nå er han i arresten i Trondheim. Vi venter på testprøven, sier Brandmo.

Mannen vil bli anmeldt for trusler, og for hærverk.

– Han bli sittende til svar på prøven. Straffeforfølgelsen er uavhengig om den er positiv eller ikke, sier operasjonslederen.

Må ivareta personell

Politiet var varslet om at mannen kunne være smittet av koronaviruset, og kom iført smittevernutstyr da de skulle pågripe ham.

Helse Nord-Trøndelag opplyser at helsepersonell nå får oppfølging av fagpersonell med kompetanse i å håndtere traumatiske opplevelser.

– Ut fra disse opplysningene fra politiet tar sykehusets avdelinger sine forholdsregler. Personell som har vært i kontakt med mannen følges spesielt opp av sine klinikker. Pr. nå er det for tidlig å si noe om det er nødvendig å iverksette tiltak i form av å sende ansatte ut i pålagt hjemmekarantene.