STRENGE TILTAK: Politifolk i Armitsar i Punjab-provinsen sjekker at folk overholder portforbudet som ble innført denne uken. (Photo by Narinder NANU / AFP)
STRENGE TILTAK: Politifolk i Armitsar i Punjab-provinsen sjekker at folk overholder portforbudet som ble innført denne uken. (Photo by Narinder NANU / AFP)

Indisk «superspreder» sender 40.000 i karantene

En 70 år gammel indisk pastor nektet å gå i karantene etter en reise til Italia og Tyskland.

Mannen døde av koronasmitte, men dødsårsaken ble først oppdaget etter at pastoren var død. Det skriver BBC.

En uke etter at mannen døde, testet 19 slektninger positivt for covid-19-viruset. Men det stanser ikke der.

– Hittil har vi sporet 550 mennesker som har vært i direkte kontakt med ham, og tallet øker. Vi har sperret av 15 landsbyer i området der han oppholdt seg, sier en talsmann for myndighetene i Punjab til BBC.

På festival

Ytterligere fem landsbyer i et annet distrikt er stengt av. Totalt sitter nå 40.000 mennesker i karantene på grunn av den ene mannen.

Kort tid før han døde, deltok pastoren i en stor samling i anledning Sikh-festivalen Hola Mohalla. Festivalen trakk rundt 10.000 mennesker om dagen.

Eksperter frykter at smittetallene i India er langt høyere enn det offisielle tallet 887. India er blant de landene i verden som har testet færrest personer i forhold til folketallet.

Et stort utbrudd i landet med 1,3 milliarder mennesker kan bli katastrofalt.

Portforbud

Landets myndigheter tar imidlertid koronatrusselen på største alvor. Tidligere denne uken ble alle landets innbyggere ilagt portforbud. Ordren gjelder for 21 dager.

– Hele landet skal stenges av, totalt stenges av, sa Modi i en TV-sendt tale til verdens nest mest folkerike nasjon tirsdag.