I SORG: Märtha Louise skriver om sorgen etter tapet av Ari Behn.
I SORG: Märtha Louise skriver om sorgen etter tapet av Ari Behn. Foto: NTB Scanpix / Carina Johansen

Åpner opp om sorgen

Märtha Louise skriver fredag om tapet av sin tidligere ektemann Ari Behn på Ïnstagram.

Märtha Loise skriver på instagram at det i etterkant av Ari Behns bortgang har vært – og er – en vanskelig tid for familien.

– I dag dukket de første vårtegnene opp i hagen her. Så vakre disse vårblomstene er som alltid spirer gjennom dødt løv. Vi i vår lille familie har gått gjennom – og går fremdeles gjennom – en hard tid etter Aris død. Den vanskeligste vi har vært gjennom.

Ari Behn og Märtha Louise var gift fra 2002 til 2017 og har tre barn sammen. Behn tok sitt eget liv 25. desember 2019.

Mørke bølgedaler

Hun skriver at tiden i etterkant av hans bortgang har vært utfordrende, og at hun har måttet venne seg til å være alene i foreldrerollen.

– Helt fra jul og selv før Covid-19 var et verdens-faktum, var vi i mørke bølgedaler av sorg og jeg måtte finne fotfeste alene i foreldre-rollen for tre skjøre, vakre, sårbare, fine barn som trenger meg 24/7.Tidligere møter med døden har vært naturlige årsaker. Og selv om døden noen ganger har kommet alt for tidlig, og selv om sorgprosessen har vært vond, har den likevel vært fredfull. Avklart, skriver Märtha Louise.

Hun beskriver videre en sorgprosess som ikke har vært fredfull, noe som har gjort den lengre, og tyngre.

– Det var den ikke nå og har gjort prosessen lang og sorgtung, og den vil selvfølgelig fortsette langt inn i fremtiden. Og nå når den verden vi kjente har snudd seg på hodet og alt er usikkert og hverdagen ny og med mer fysisk avstand, ser jeg hvor sårbare vi mennesker er. Men likevel sterke. For det har slått meg gjennom denne dype sorgdalen, og med Corona-virusets sterke tilstedeværelse på jorden i tillegg, at vi mennesker kan tåle veldig mye.

– Som disse krokusene som trosser frost og tæle for å blomstre. Mange kjemper hver dag på jobb for å redde menneskeliv og gjøre det beste for samfunnet. Og for dem er jeg uendelig takknemlig.

– Det kommer en vår etter vinteren

Hun oppmuntrer folk som sliter til å holde ut og at det alltid blir bedre.

– Likevel vet jeg mange sliter hjemme, både med sorg for dem de har mistet eller er redde for dem de er glad i, angst for hva framtiden bringer og sliter med ensomhet eller kanskje har et utrygt hjemmemiljø. Hold ut. Det kommer en vår etter vinteren. En vår der verden igjen gir mening om enn kanskje på en ny måte.

– Vi kommer gjennom også dette. Ta inn de vakre vårtegnene. Dem kan du beundre helt alene og gir oss håp om at våren snart slår ut i full blomst.