Torsdag døde en koronasmittet beboer på Orkerød sykehjem i Moss, bekreftet Moss kommunen rundt klokken ti fredag.

Kort tid senere kom meldingen om et koronarelatert dødsfall i Drammen, hvor en kvinne har mistet livet.

Familien til avdøde bekrefter dødsfallet overfor Drammens Tidende.

Takknemlig for innsatsen

Den avdøde kvinnen var i 70-årene og hjemmehørende i nåværende Asker kommune.

Hun hadde vært innlagt på Drammen sykehus i over en uke da hun døde.

Drammens Tidende har snakket med den avdøde kvinnens datter, som roser innsatsen til helsepersonell mens moren har ligget på sykehuset.

– Vi er takknemlige for innsatsen både sykepleiere og leger har gjort. Vi vet at de har gitt den beste behandling som er å gi, og heldigvis har de til nå hatt kapasitet til det. Vi skulle ønske at vi kunne gitt en stor og varm klem til alle, sier hun til Drammens Tidende.

Datteren forteller at moren var et samlingspunkt.

– Hun betydde nok mer for andre enn hun selv forsto, sier datteren til avisen.

Dødsfall i Moss

Totalt er det bekreftet 16 dødsfall knyttet til koronaviruset i Norge.

– I går kveld mottok jeg den triste beskjeden om at en person som var beboer ved Orkerød sykehjem er død, sier ordfører Hanne Tollerud.

Beboeren, som døde 26. mars, fikk påvist koronasmitte samme dag som dødsfallet inntraff.

Våre tanker går til de etterlatte, uttaler ordfører Hanne Tollerud i en pressemelding fra Moss kommune. Kommuneoverlegen har iverksatt smittesporing og kartlegging. De pårørende til beboere og ansatte ved Orkerød har blitt informert.

Den avdøde ble utskrevet fra Sykehuset Østfold 19. mars, og kom til Orkerød sykehus hvor hun oppholdt seg frem til 25. mars, opplyser kommunen.

Moss kommune holder pressebriefer hver dag klokken 13 om utviklingen av koronaviruset.

16 dødsfall

Vestre Viken vil ikke uttale seg om dødsfallet i Drammen, men henviser til de daglige oppdateringene som publiseres klokken 14.00, ifølge Drammens Tidene.

Det ligger pasienter på intensivavdelingen ved Drammen sykehus, og at de er tilkoblet respirator, skriver Drammens Tidene.

I alt 17 pasienter lå torsdag morgen på Drammen sykehus med påvist koronasmitte. Det er nå 16 personer som har mistet livet som følge av koronaviruset i Norge.