STIGER: Nikkei-indeksen i Tokyo steg etter at også de amerikanske børsene stengte med oppgang på Wall Street i optimisme over den amerikanske økonomiske redningspakken som ser ut til å bli vedtatt.
STIGER: Nikkei-indeksen i Tokyo steg etter at også de amerikanske børsene stengte med oppgang på Wall Street i optimisme over den amerikanske økonomiske redningspakken som ser ut til å bli vedtatt. Foto: Eugene Hoshiko

Børsen i Tokyo opp fra start

Tokyos Nikkei-indeks startet med oppgang fredag og gikk opp over 3 prosent da handelen åpnet på børsen.

Handelen i Japan fortsatte oppgangen der amerikanske børser avsluttet bare noen timer tidligere på den andre siden av Stillehavet. Nikkei-indeksen steg med 3,42 prosent og den bredere Topix-indeksen gikk 3,08 prosent opp.

Handelen på Wall Street endte torsdag solid i pluss etter at den amerikanske krisepakken på 2.200 milliarder dollar passerte første hinder da den ble enstemmig vedtatt i Senatet sent onsdag kveld. Dow Jones gikk opp 6,2 prosent, og de fleste av de andre toneangivende indeksene gikk opp mellom 5 og 6 prosent.

Også den japanske regjeringen har planer om å lansere egne pakker for å stimulere økonomien som er hardt rammet av det pågående koronautbruddet.

(©NTB)