KORONA-SKEPTIKER: Brasils president Jair Bolsonaro mener koronaviruset knapt er mer enn influensa, og vil ha folk tilbake i arbeid.
KORONA-SKEPTIKER: Brasils president Jair Bolsonaro mener koronaviruset knapt er mer enn influensa, og vil ha folk tilbake i arbeid. Foto: Ueslei Marcelino

Guvernører trosser Bolsonaros koronaplan

Brasils president Jair Bolsonaro mener koronaviruset knapt er mer enn influensa, og vil ha folk tilbake i arbeid. Det er landets guvernører sterkt uenige i.

Nå trosser flere av Brasils guvernør sin president, og nekter å gjenåpne skoler og bedrifter, skriver nyhetsbyrået AP.

De er ikke enige med president Jair Bolsonaros argumentasjon om at det å stenge ned landet vil koste mer enn å la viruset herje.

Bolsonaros mener guvernørenes tiltak allerede har begynt å svekke landets økonomi, og at de skaper sivil uro. Tirsdag kveld oppfordret han landets borgere til å kun bedrive sosial distansering om de er i risikogruppen. Samtidig oppfordret guvernørene til å avslutte sine tiltak.

– Hva trengs å gjøres? Sett folk i arbeid. Sørg for at de eldre er trygge, samt de som har helseproblemer. Men lite ellers, uttalte presidenten.

Blant guvernørene som har valgt å trosse presidentens oppfordring onsdag er flere som vanligvis regnes som hans allierte. Blant dem er guvernør Carlos Moisés i delstaten Santa Catarina (der nær opp mot 80 prosent stemte på Bolsonaro), som forteller at han var rystet over presidentens oppfordring.

Andre guvernører har truet med å saksøke staten om de prøver å hindre dem i å fortsette restriksjonene.