11-åringens geniale idé tar internett med storm – i skyene etter spesiell invitasjon

Nathan Fanagan (11) har gått viralt de siste dagene med sin alternative treningsmetode. Nå strømmer invitasjonene inn fra profiler i Fotball-England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at moren Sarah-Jayne Tobin delte en video av sønnens treningsmetode på Twitter, har videoen tatt mikrobloggtjenesten med storm. Den nærmer seg ti millioner visninger på Twitter.

Nathan Fanagan fra Dublin i Irland må som mange andre barn tilbringe mesteparten av tiden hjemme på grunn av koronaviruset. Og han får heller ikke dra på fotballtrening.

I kampen mot kjedsomhet og stillesitting, fant Nathan en måte han kunne trene på egenhånd samtidig som han holdt keepertreningen vedlike.

Nathan skyter ballen i murveggen som omringer familiens hage, før han slenger seg ned og forsøker å redde «skuddet» før det går i mål. Slik kopierer han en vanlig keepertrening, hvor en trener kaster ballen mot mål fra kloss hold.

Treningsmetoden har imponert flere store profiler.

INVITASJON: Juan Mata inviterer til trening.
INVITASJON: Juan Mata inviterer til trening.

Peter Schmeichel, Ben Foster og Manchester United-stjernene David De Gea og Juan Mata er blant flere som har hyllet unggutten på Twitter.

– For en legende! Jeg vet ikke hvordan vi skal få det til, men jeg må holde en treningsøkt for deg. Fortsett med dette, kompis, jeg elsker det, skriver Watford-keeper Ben Foster.

– Elsker dette, følger David de Gea opp.

Mata har også invitert ham med på å gjennomføre en treningsøkt etter at koronapandemien har gitt seg, mens Peter Schmeichel fullroser Nathan for den kreative treningsmetoden.

I tillegg har nettbutikken Pro:Direct Soccer tilbudt ham treningsutstyr. Mamma Sarah takker og bukker på Twitter for alle meldingene som renner inn, og legger til at sønnen er overveldet.

Men for Nathan, som er Leeds-supporter, skal det være reaksjonene fra favorittlaget som har vakt størst interesse. Leeds-keeper Illan Meslier har også invitert han med på en trening, så fort det lar seg gjøre.

– Herregud, kan kommer til å miste det når han ser dette, svarer mamma Sarah på Leeds' invitasjon.

Ifølge henne har de positive reaksjonene klart å berolige sønnen, som de siste dagene har vært stresset og bekymret for viruset som sprer seg nærmest verden over.

– Han elsker å trene, og han savner å være på fotballtrening. Hagen vår er ikke så stor, men han har klart å lage nok plass slik at han får trent litt, sier mamma Sarah-Jayne Tobin til BBC.