ÅPNET OPP: Oslo børs steg fra start onsdag.
ÅPNET OPP: Oslo børs steg fra start onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fra oppgang til nedgang på Oslo Børs

Hovedindeksen åpnet onsdag opp med over tre prosent. Tre timer senere hadde den sunket med rundt et halvt prosent.

Like etter åpningen klokken 9 onsdag skjøt hovedindeksen på Oslo Børs i været med en økning på over tre prosent. Etter en times handel hadde hovedindeksen justert seg noe, til en oppgang på rundt to prosent.

– Oljeprisen har holdt seg relativt stabil det siste døgnet. Den kommende krisepakken fra USA er ventet å stimulere etterpørselen etter olje lengre frem i tid, skrev Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenrapport onsdag.

Klokken 12 hadde hovedindeksen imidlertid snudd den positive utviklingen, og falt med rundt et halvt prosent.

Litt senere hentet hovedindeksen seg litt inn igjen og havnet rundt null.

Tirsdag bykset Dow Jones-indeksen i USA opp 11,4 prosent, den kraftigste oppgangen på én dag siden 1933. Aksjemarkedet steg i ekspressfart idet amerikanske politikere nærmet seg enighet om krisepakken.

Den omfatter 2.000 milliarder dollar, ifølge flere medier. En avstemning om pakken skal etter planen holdes i Senatet onsdag. Formålet med krisehjelpen er å begrense de økonomiske skadevirkningene av tiltakene mot koronapandemien.

Børsene i flere asiatiske land fikk en solid opptur etter at det i USA ble politisk enighet om en historisk økonomisk krisepakke.

Børsen i Tokyo steg onsdag hele 8 prosent, i kjølvannet av den kraftigste oppgangen på Wall Street på nesten 90 år.

I Tokyo steg Nikkei-indeksen 8,04 prosent i løpet av onsdagen. Den bredere Topix-indeksen gikk opp 6,87 prosent.

Også i Australia, Sør-Korea og Kina pekte pilene oppover. Børsoppgangen i Australia ble på 5,5 prosent. I tillegg steg oljeprisen.

I Japan har aksjemarkedet også blitt trukket oppover som følge av lettelse over at OL i Tokyo ikke er avlyst – men utsatt.

(©NTB / TV 2)