En politimann og en fra Sivilforsvaret straffer tre menn i Ahmedabad for å bryte karantereforbudet. Flere steder i India er det dokumentert politifolk som tvinger karantenebrytere til å ta knebøy eller pushups som «straff» for å være ute
En politimann og en fra Sivilforsvaret straffer tre menn i Ahmedabad for å bryte karantereforbudet. Flere steder i India er det dokumentert politifolk som tvinger karantenebrytere til å ta knebøy eller pushups som «straff» for å være ute Foto: Ajit Solanki

Stenger India – slik straffer politiet karantenebrytere

Fra midnatt tirsdag skal India med dets 1,4 milliarder innbyggere stenges ned for å bekjempe spredningen av korona, kunngjør statsminister Narendra Modi.

– Hele landet skal stenges av, totalt stenges av, sa Modi i en TV-sendt tale til verdens nest mest folkerike nasjon tirsdag.

– For å berge India, for å berge alle dets borgere, deg og din familie, vil hver eneste gate, hvert eneste nabolag være underlagt portforbud, sier han.

Ordren gjelder for de neste 21 dagene.

Statsministeren rettet kritikk mot «uansvarlige» som ikke hadde klart å følge myndighetenes regler, og nå er beskjeden krystallklar.

– Det er umulig å forestille seg prisen India må betale om slik oppførsel fortsetter.

Bambuskjepper

– Det er bare å glemme å forlate hjemmet sitt, bare en fot utenfor døren kan sette andre i fare, sa Modi, ifølge BBC.

Flere indiske medier har videoer og bilder av politibetjenter som straffer karantenebrytere. Bilder fra storbyen Hyderabad viser politifolk med bambuskjepper piske folk som ikke klarte å holde seg hjemme.

Indisk politi i Hyderabad jager hjem en karantenebryter med stokkeslag
Indisk politi i Hyderabad jager hjem en karantenebryter med stokkeslag Foto: Mahesh Kumar A

I Punjab, har avisen The Tribune en video ute som viser politibetjenter som deler ut ørefiker og tvinger menn til å ta knebøy som straff for brudd på portforbudene.

Patruljerer

Politiet patruljerer nå boligområder på jakt etter syndere.

– Hele poenget med et portforbud er å hindre at folk møtes utendørs. Det er viktig, for å redde liv, at folk følger påbudet, sier politisjef Mandeep Singh til avisen.

Detaljene rundt portforbudet i India er foreløpig ikke klarlagt, ifølge statsminister Modi vil ingen få lov til å forlate hjemmet sitt, men foreløpig er det ikke sagt noe om mat,medisiner og legebesøk.