Sivert (8) måtte i isolasjon – så lagde han egen TV-kanal

TV-kanalen, med navnet «Karan-TV», har etter hvert fått et stort publikum.

Sivert Johansen Maisenhölder (8) fra Tromsø har, som de fleste andre barn i landet, hjemmeskole om dagen.

I tillegg har han og lillesøster Lea (5) det hakket strengere og må være i isolasjon sammen med mamma, Gøril, ettersom pappa jobber som kreftlege på UNN. Da må familien ikke risikere å bli syk av korona-viruset.

– Det går bra, men er litt kjedelig. Jeg savner vennene mine, forteller Sivert til TV 2.

Men selv om søskenparet bare har hverandre å leke med, har de funnet på en god idé for å få tiden til å gå.

Sivert har nemlig laget sin egen TV-kanal, som har fått navnet «Karan-TV».

Se utdrag fra Siverts TV-show øverst i saken.

Hele familien deltar i produksjonen. Lillesøster Lea stiller som utallige intervjuobjekt. Mamma Gøril, som har hjemmekontor, styrer kamera. Og pappa har hjulpet til å bygge flere av kulissene, fra kiosk til hytter.

Vil bli naturfotograf

Den entusiastiske åtteåringen, som til vanlig går på teater ved kulturskolen i Tromsø, forteller at han fikk ideen til å starte sin Karan-TV da han så at statsminister Erna Solberg måtte svare på spørsmål om dyr og smitte.

Sivert elsker nemlig dyr, og har drømmen klar for hva han skal bli når han blir stor:

KIOSK: Lillesøster Lea (5) spiller mange roller i Siverts TV-show. Her spiller hun «Karianne» i en kiosk. Foto: Skjermbilde/Privat.
KIOSK: Lillesøster Lea (5) spiller mange roller i Siverts TV-show. Her spiller hun «Karianne» i en kiosk. Foto: Skjermbilde/Privat.

– Jeg vil bli naturfotograf! Jeg har jo vært veldig interessert i dyr helt siden jeg var 2-3 år. Jeg sitter og leser om dyr hele tiden, det er sånn jeg lærer om dem. Og så ser jeg på dokumentarfilmer også, sier Sivert og avslører at forbildet hans er professoren og naturfotografen Audun Rikardsen.

I tillegg til å snakke om dyr i episodene av Karan-TV, lager Sivert og Lea innslag om alle slags tema, fra informasjon om koronaviruset til intervju med snømannen på verandaen og reisereportasjer til fjern og nær.

Han har også laget episoder om hva han skal gjøre når isolasjonen er over og han endelig kan leke med venner igjen.

Stort publikum

I utgangspunktet sendte Sivert inn reportasjene til læreren og fikk det godkjent som en del av hjemmeleksen. Men da mamma begynte å legge ut noen av videoene på sin Facebook-side, har publikumet virkelig vokst.

– Ja, veeeldig mange fans har jeg fått. Jeg har lyst til å lage for de ungene jeg kjenner, sier Sivert begeistret.

Ifølge Gøril, som til daglig jobber i Utenriksdepartementet, har det nye isolasjonslivet blitt en krevende situasjon for dem, som hos mange andre familier.

– Det kan jo kanskje se ut som det bare er idyll, men det er ikke det. Det er en måte å overleve på, og ha noe å finne på som hele familien kan holde på med, sier tobarnsmoren og legger til:

– Det er like mye krangel, brakkesyke og frustrasjon hos oss som andre, men gjennom dette prosjektet har vi i hvert fall en del moro!

Fortsetter til isolasjonen er over

Og skal man tro den gryende TV-stjernen kan publikum vente seg mange episoder fremover. Han har nemlig ikke tenkt å gi seg før isolasjonsperioden er over.

– Det blir jo ikke over før 13. april, så det blir veldig mange episoder, forteller Sivert som langt ifra har gått tom for ideer til nye episoder.