Lærernes uvanlige hyllest sett av titusener i sosiale medier

Lærerne ved Skoger barneskole i Drammen sin allsanghyllest går som en farsott i sosiale medier.

Mandag la Skoger barneskole ut en video der lærere på skolen som synger Jahn Teigens klassiker «Optimist», og responsen har vært ellevill.

På under et døgn har videoen blitt sett nesten 30.000 ganger og kommentarfeltet overøses av positiv respons.

– Det er en veldig annerledes skolehverdag for alle i disse tider, og derfor ville vi lærerne vise at vi står sammen, selv om vi ikke kan være sammen, sier spesialpedagog og primus motor bak videoprosjektet, Julie Frydenberg til TV 2.

Saken er også omtalt av Drammens Tidende.

Inspirert av NRK-profil

Forrige uke så hun at NRK-programleder Markus Neby hadde lagt ut en video av at flere norske artister sang sammen.

ALLSANG: Det var Julie Sande Frydenberg(midten) som kom med ideen om å spille inn en allsangvideo. Her ved to andre lærere ved skolen, Ingrid Ravnsborg(t.v) og Maria Norum(t.h). Foto: Privat
ALLSANG: Det var Julie Sande Frydenberg(midten) som kom med ideen om å spille inn en allsangvideo. Her ved to andre lærere ved skolen, Ingrid Ravnsborg(t.v) og Maria Norum(t.h). Foto: Privat

– Jeg synes sangen var fin og ideen så god at jeg snakket med noen kolleger om det. Vi ble enige om at det hadde vært veldig fint å få til noe lignende, sier hun.

Elever ved skolen hadde ved en tidligere anledning også sagt at de hadde satt pris på et underholdningsinnslag fra lærerne ved skolen, noe Frydenberg husket på.

– Jeg tok runden og hørte hvem som kunne tenke seg å være med. En annen lærer foreslo at vi skulle synge «Optimist», siden vi alle trenger litt optimisme i disse dager, og som en hyllest til Jahn Teigen som nylig gikk bort, sier Frydenberg.

Så begynte arbeidet med å se hvordan de kunne løse dette praktisk.

– Totalt var 20 lærere og ansatte ved skolen med på videoen. Alle sang sin bit og ved hjelp av en app, så fikk vi satt det sammen til en sang, sier hun.

Overveldende respons

I etterkant av at videoen ble lagt ut på skolens Facebook-side har responsen vært enorm.

– Vi har fått veldig mange kommentarer fra blant annet foresatte som synes dette var veldig positivt. Videoen har spredd seg langt utenfor de som går på skolen og deres foresatte, så det er veldig morsomt, sier Frydenberg.

I skrivende stund har videoen sett 28.000 ganger på Facebook og blitt delt over 200 ganger.

Frydenberg sier også at elevene og foreldre har sagt at de synes påfunnet var morsomt