HJEMME: Andrine Hegerberg kom seg hjem fra Italia før koronakrisen slo til for fullt.
HJEMME: Andrine Hegerberg kom seg hjem fra Italia før koronakrisen slo til for fullt. Foto: Eirik Nesset Hjevik, TV 2

Hegerberg kom seg ut av Italia: – Jeg har vært heldig

Roma-spiller Andrine Hegerberg forteller om tiden i Italia da koronakrisen startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO: Andrine Hegerberg (26) er akkurat ferdig med to ukers karantene etter at hun kom hjem fra Italia. Iført rød kåpe og et stort skjerf møter hun TV 2 i Frognerparken som er dekket av skyer denne torsdags formiddagen.

– Det er folketomt, og en følelse man ikke blir helt vant til, sier Hegerberg og ser seg rundt.

– Munnbind var utsolgt tidlig

Roma-spilleren kom seg akkurat hjem til Norge før koronakrisen slo ut for fullt i Italia.

Men tilstandene i landet var i endring allerede før hun dro.

– På treningsanlegget vårt er det flere idretter som trener, og det var færre og færre som møtte opp på trening til slutt. Kantinen stengte, og munnbind var utsolgt relativt tidlig, for å si det sånn, forklarer Hegerberg.

– Hvordan var det å se at alt ble stengt ned, og redselen ble så stor?

– Det er det som er det verste oppi dette her, at det er så rart og man vet liksom ikke helt hvordan man skal forholde seg til det, annet enn å følge henvisningene som blir gitt.

– Det var folketomt

Sammen med resten av spillerne fulgte hun henvisningene som kom fra klubben.

– Men man så at andre ble påvirket mer enn seg selv, forteller 26-åringen.

Hun var ikke bekymret for egen helse eller trygghet mens hun fremdeles var i Italia. Men den siste kampen hun spilte før fotballen ble utsatt, var i Nord-Italia. Den delen av landet hvor viruset har hatt størst smittespredning.

– Det var folketomt. Det var ikke et menneske å se verken på gaten, eller på togstasjonen. De var allerede evakuert, virket det som. Det var spesielt da vi kom frem, skulle bort til match og det var virkelig ingen der, sier Hegerberg.

Mens hun fikk dratt hjem til Norge, har det ikke vært like enkelt for alle lagvenninnene.

– Jeg har vært heldig. De får dette her mye tettere på seg, og visse får jo ikke kommet seg hjem heller. Det var en 17-åring, blant annet, som ikke får dratt hjem til familien sin, sier hun og forteller at de har spillere på laget som er i karantene, eller i isolasjon.

26-åringen forteller at medspillerne takler situasjonen forskjellig, og at italienerne prøver å holde motet oppe, selv om de føler på en svært annerledes hverdag.

– Noen tar det veldig rolig, og klarer å holde hodet kaldt. Noen får mer panikk, og du merker at det går mer innpå dem. Det er jo folk som er vant til støy og som prater på et volum som er mye høyere enn her i Norge, for eksempel. Det er mye fysisk kontakt, og det er jo et sosialt samfunn, sånn sett. Så det er nok veldig merkelig form dem det som pågår nå.

God start på Roma-karrièren

Hjemme i Norge blir det lange dager, og Hegerberg prøver å leve slik nordmenn er blitt bedt om under koronakrisen.

– Jeg prøver å holde det gående med småprosjekter her og der. Klubben sender litt videoklipp, så jeg får holdt i gang det taktiske, sånn sett. Det er egentlig å prøve å holde seg oppe med et eller annet å gjøre som er dagens utfordring.

Hegerberg har hatt en god stort på Roma-karrièren etter at hun signerte for dem i juli 2019. Laget ligger på fjerdeplass på tabellen, og Hegerberg har vært en viktig spiller i laget. Nå er det uvisst når og om sesongen gjenopptas.

– Personlig kunne det ikke passet dårligere. Jeg føler meg i toppform, hadde god glid, noen mål og målpoeng. Men samtidig så kan jeg ikke sitte å syte over det når andre blir påvirket i mye større grad. Det er en filleting oppi det hele, men det er klart det påvirker hele hverdagen. Man får bare prøve å være best mulig rustet til det stabiliserer seg igjen.