Camilla Herrem tar to nye år i Sola.
Camilla Herrem tar to nye år i Sola. Foto: Carina Johansen

Herrem forlenget med Sola – får ektemannen som trener

Camilla Herrem (33) har forlenget kontrakten med Sola HK.

Det bekrefter håndballklubben på sine nettsider mandag. Vingen har forlenget avtalen med to år.

Dermed får hun ektemannen, Steffen Stegavik, som trener.

For en uke siden ble det klart at Stegavik skal trene laget de to neste årene.

– Det blir spennende. Jeg vet jo hva han står for, og jeg gleder meg til å se hvordan det blir med ham som trener, sier Herrem til TV 2.

– Det er første gang noen av oss har prøvd det her, og vi får bare gjøre det beste vi kan for å skille rollene. Det blir ganske viktig, slår kantspilleren fast.

– Kan bli diskusjoner etter trening

Steffen Stegavik, som selv er tidligere landslagsspiller i håndball, skal trene Sola med Camilla Herrem på laget.
Steffen Stegavik, som selv er tidligere landslagsspiller i håndball, skal trene Sola med Camilla Herrem på laget. Foto: Vidar Ruud

Herrem er opptatt av at de skal ha et profesjonelt forhold på trening og kamp, og at medspillerne skal føle at det er komfortabelt til tross for at treneren er ektemannen hennes.

– Jeg føler meg ganske trygg på det, egentlig, sier Herrem.

Hun legger til grunn at siden hun spiller på kanten, er hun ikke så mye med på å styre detaljene i spillet. Det er dessuten en egenskap hun trekker frem hos Stegavik.

– Men det blir nok noen diskusjoner etter trening, ler hun, og avfeier at hun vil endre væremåten:

– Jeg har alltid vært veldig ærlig med trenerne jeg har hatt, og føler at jeg har hatt en god dialog med dem. Det må jeg bare fortsette med. Jeg kan ikke skifte personlighet fordi han er trener.

Lagvenninnene gir tommel opp

Flere i spillergruppen kjenner til Stegavik fra før. Han jobbet blant annet med dem da Herrem var gravid. Sola-profilen forteller at hun har fått positive tilbakemeldinger fra lagvenninnene.

– De har vært veldig fornøyde, og det er bra. Steffen er en type som er veldig flink til å snakke detaljer, og snakker godt med folk. Så det tror jeg bare er positivt. Men jeg har aldri hatt ham som trener, så jeg vet ikke hvordan han er. Men jeg vet hvordan han var som spiller. Han var veldig smart, og ser veldig mange ting som jeg tror kan være positivt spesielt for bakspillerne våre, roser hun.

Stegavik uttalte i forrige uke at han er trygg på at det skal gå bra å være trener for konen.

– Så klart har vi hatt en dialog rundt hvordan det vil bli hvis det skulle skje. Men vi er begge profesjonelle og har respekt for det vi driver med. Så det tror jeg skal gå veldig bra, sa Stegavik til Aftenbladet.

Herrem vendte hjem til Sola i 2017 etter flere år i utlandet og andre norske klubber. Savnet etter familien var en stor del av grunnen, og er også blitt vektlagt i avgjørelsen om å forlenge med den lokale klubben, opplyser Sola på sine nettsider.