FÅR INGEN FINALEFEST: Farmen kjendis-deltakerne må pent feire hjemme i sin egen stue.
FÅR INGEN FINALEFEST: Farmen kjendis-deltakerne må pent feire hjemme i sin egen stue. Foto: Alex Iversen / TV 2

Farmen kjendis-finalefesten er avlyst – slik skal deltakerne feire at eventyret er over

Som følge av korona-pandemien er finalefesten for Farmen kjendis avlyst. Noen har likevel planlagt en alternativ og korona-trygg feiring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 29. mars skulle de tolv deltakerne, samt sesongens utfordrere og Torpet kjendis-deltakerne, samles for å feire seg selv og vinneren av Farmen kjendis 2020.

Men arrangementet som tradisjon tro skulle være Mesh i Oslo sentrum, ble for kort tid siden avlyst på grunn av korona-situasjonen.

– Dette er et arrangement som ville samlet opp mot eller over 100 mennesker, og det er derfor helt naturlig at dette nå avlyses, sier pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

– F**n ta korona

Deltakerne er alle enige i at det er en kjedelig situasjon, men at det er en liten bagatell sett i sammeheng med de store utfordringene samfunnet har nå.

– Det er skikkelig trist. F**n ta koronaviruset. Men det er klart at det er det eneste riktige. Hvis man ser på hva som er viktig, og hva som betyr noe, så er dette en liten bagatell, sier Mímir Kristjánsson (33) til TV 2, og legger til at han hadde gledet seg stort til å se alle de andre igjen.

– Per skulle åpne puben i Halden til helgen, men det er nå utsatt på ubestemt tid. Og jeg som til og med hadde fått han til å ta inn islandsk øl i sortementet, sier rogalendingen og ler.

For politikeren i Rødt blir det heller en rolig kveld med samboeren foran TV-skjermen.

– Vi får åpen en flaske vin og feire. Det skal bli greit, men jeg vil jo gjerne se folk igjen, for vi har jo behov for oppsummering og debrief.

– Skikkelig, skikkelig kjipt

Vidar Villa (30) forteller at finalefesten ofte ble et samtaletema inne på Farmen-gården, og at feiringen er noe de alle har sett frem til helt siden innspillingen startet i mai i fjor.

– Det var skikkelig, skikkelig kjipt. Vi snakket mye om det der inne, om å treffes på finalefesten og få feire skikkelig. Så det er veldig synd.

Ifølge Villa, som nylig fylte 30 år i programmet, blir det sofafeiring med en god kamerat.

– Det å samle folk er ikke så lett om dagen, så da blir det vel å invitere en kamerat over. Lage god mat og ta seg en øl. Så får vi håpe at vi kan samles når dette er over, sier han.

Trist

Mia Gundersen (58) kom inn som utfordrer, men er fortsatt med i kampen om å vinne Farmen kjendis. Hun synes også det er trist at de ikke kan skåle sammen førstkommende søndag.

– Vi hadde nok festet hele natten. Da hadde jeg sagt til alle: «Gud, så glad jeg har blitt i dere». Og så hadde jeg ropt: «Skål!», sier Gundersen og ler.

Videre forteller Norske Talenter-dommeren at de alle kommer til å sitte spent foran skjermen. Hun er glad for å ha vært en del av den fine gjengen:

– Alle kom godt overens. Ikke noe baksnakking, heller mer sunn uenighet. Alt var veldig fint. Akkurat nå, i disse tider, må det være en fest å se på Farmen kjendis – se hvordan vi løser det og koser oss med dyrene. Jeg er veldig glad jeg har fått lov til å være med på denne runden, sier Gundersen

– Alt annet er uviktig

Dekkongen Tommy Sharif (43) er enig med Gundersen, og sier at hele oppholdet var magisk.

– Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk være med. Hele oppholdet mitt før, under og etter har vært helt magisk. Har ikke ord som kan takke TV 2 for å få være med. Det hadde vært toppen av kaka å kunne avsluttet det med en finalefest, sier Sharif.

Han forteller videre at tankene hans går til familier som er direkte berørt av viruset, samt de er innlagt på sykehus og dem som har mistet noen.

– Hele landet er i karantene, og Norge er avslått. Setter man ting i perspektiv, så er alt annet enn å bekjempe viruset uviktig, sier Sharif, som videre forteller at han ikke har planlagt noe annet enn en bedre søndagsmiddag.

– Opplevd enormt mye sammen

Erik Alfred Tesaker (40) forteller at han hadde gledet seg til å se igjen alle i produksjonen, men at han heller får rigge om oppfinnerhjemmet til en fortryllende finalefest.

– Vi hadde alle gledet oss til denne festen, så det er klart at det er trist. Men det var det eneste rette å gjøre i disse underlige tider. Jeg gledet meg mest til å treffe alle de artige og gode folkene fra både produksjonen og Farmen.

Tesaker sier at det aller beste med hele Farmen-oppholdet var å bli kjent med alle på gården.

– Vi har opplevd enormt mye sammen og fått vennskap for livet, så vi hadde alle gledet oss til å feire gjengen, sier 40-åringen, og fortsetter:

– Jeg får rigge oppfinnerheimen til en fortryllende finalefest for store og små som familien vil snakke om i generasjoner. Og så gleder jeg meg stort til verden er tilbake og vi kan samle Farmen-gjengen i latter og glede.

Tok det tungt

Også Hanna-Martine Slåttland Baller (20) trodde lenge de kunne møtes på puben til Per Sandberg i Halden. Slik ble det ikke.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det var veldig tungt da jeg fikk høre at det ble avlyst. Det er veldig kjedelig, forteller hun, og legger til:

– Men det mange som har det verre enn oss som blir bedt om å se finalen hjemme i en varm stue. Selv om jeg selvsagt skulle ønske vi kunne ha en skikkelig fest for å feire at eventyret er over.

Finalen skal hun nå feire hjemme sammen med kjæresten, et godt måltid og deres felles katt.

– Vi vasser ikke akkurat i alternativer, men vi får gjøre det til en litt spesiell dag. Vi har sett alle episodene sammen, så det er jo koselig at jeg kan se finalen med en som synes det er gøy og som har fulgt med, sier 20-åringen.

YouTuberen vil avslutte med en kjærlighetserklæring til alle deltakerne hun har blitt kjent med.

– Jeg er veldig, veldig glad i alle sammen, og tenker masse på dem. Jeg visste ikke hvem mange av dem var da dette startet, og jeg tenkte at det ikke var noen jeg kom til å komme overens med. Men jeg har blitt sinnssykt glad i dem. Alle er så forskjellige, unike og fine, roser hun.