Bakebananas' muffins med spennende smaker

I episode fem av Bakebananas får deltagerne testet smaksløkene sine og lærer en ting eller to om forskjellige smakskombinasjoner. Her er oppskrift på muffins fra programmet.

Muffins med fyll. Foto: Skjermdump fra Bakebananas
Muffins med fyll. Foto: Skjermdump fra Bakebananas

Du kan se TV 2s Bakebananas her!

Muffins(12 stk):

  • 3 egg
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Slik gjør du:

  1. Ha smør og sukker i piskebollen. Pisk det sammen i 4-5 minutter.
  2. Stopp maskinen. Ta bollen ut av maskinen. Bruk en slikkepott og skrap ned fra kantene og opp fra bunnen.
  3. Sett bollen i maskinen igjen og sett i vispen.
  4. Rør inn ett og ett egg. Pisk godt i 2 minutter så eggene blandes godt inn.
  5. Stopp maskinen. Ta bollen ut av maskinen. Bruk en slikkepott og skrap ned fra kantene og opp i fra i bunnen enda en gang.
  6. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  7. Hell det du har siktet i bakebollen.
  8. Kjør maskinen på lav fart til alt er godt blandet, det tar 2-3 minutter.
  9. Til slutt helles melken i bakebollen. Bland den inn mens maskinen går på lav fart, visp minst mulig.
  10. Legg muffinsformer av papir i metallformen.
  11. Fordel muffinsdeigen i 12 stk muffinsformer med en skje. Putt smaken dere ønsker på toppen av hver muffins. Det kan være bær, sjokolade, frukt, nøtter, karamell eller noe helt annet.
  12. Sett formen midt i oven på 180 grader, over/undervarme, i ca. 20-25 minutter.
Bakebananasgjengen med programleder Lise Marit Syftestad og konditor og dommer Elin Vatnar Nilsen. Foto: Vidar Skauen / TV 2
Bakebananasgjengen med programleder Lise Marit Syftestad og konditor og dommer Elin Vatnar Nilsen. Foto: Vidar Skauen / TV 2

Denne oppskriften er laget av Elin Vatnar Nilsen, krem.no, for Bakebananas.