Bakebananas' muffins med spennende smaker
I episode fem av Bakebananas får deltagerne testet smaksløkene sine og lærer en ting eller to om forskjellige smakskombinasjoner. Her er oppskrift på muffins fra programmet.
Du kan se TV 2s Bakebananas her!
Muffins(12 stk):
- 3 egg
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 dl melk
Slik gjør du:
- Ha smør og sukker i piskebollen. Pisk det sammen i 4-5 minutter.
- Stopp maskinen. Ta bollen ut av maskinen. Bruk en slikkepott og skrap ned fra kantene og opp fra bunnen.
- Sett bollen i maskinen igjen og sett i vispen.
- Rør inn ett og ett egg. Pisk godt i 2 minutter så eggene blandes godt inn.
- Stopp maskinen. Ta bollen ut av maskinen. Bruk en slikkepott og skrap ned fra kantene og opp i fra i bunnen enda en gang.
- Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
- Hell det du har siktet i bakebollen.
- Kjør maskinen på lav fart til alt er godt blandet, det tar 2-3 minutter.
- Til slutt helles melken i bakebollen. Bland den inn mens maskinen går på lav fart, visp minst mulig.
- Legg muffinsformer av papir i metallformen.
- Fordel muffinsdeigen i 12 stk muffinsformer med en skje. Putt smaken dere ønsker på toppen av hver muffins. Det kan være bær, sjokolade, frukt, nøtter, karamell eller noe helt annet.
- Sett formen midt i oven på 180 grader, over/undervarme, i ca. 20-25 minutter.
Denne oppskriften er laget av Elin Vatnar Nilsen, krem.no, for Bakebananas.
Artikkelen er oppdatert