Oljeprisen falt etter uenighet om amerikansk krisepakke

Etter at Senatet i USA ikke ble enig om en krisepakke i USA, falt oljeprisen på nytt da børsene i Asia åpnet mandag. Nordsjøoljen falt med 4,9 dollar fatet.

NEDGANG: Børsene i Asia og Australia åpnet ulikt mandag morgen. Foto: Koji Sasahara/AP/NTB Scanpix
NEDGANG: Børsene i Asia og Australia åpnet ulikt mandag morgen. Foto: Koji Sasahara/AP/NTB Scanpix

Prisen på nordsjøolje falt til 25 dollar fatet i morgentimene onsdag. For den amerikanske lettoljen falt prisen med 2,5 prosent til 22 dollar fatet. Nedgangen kommer etter at politikerne i det amerikanske Senatet ikke ble enige om en krisepakke for å møte utfordringene som amerikansk næringsliv står overfor som følge av koronaviruset.

Da handelen åpnet på børsene i Asia var utviklingen svært forskjellig. I Tokyo steg Nikkei-indeksen med 1,57 prosent etter at landets valuta yen var blitt billigere målt mot amerikanske dollar. Også den bredere sammensatte Topix-indeksen styrket seg, med 0,61 prosent.

I Australia falt derimot børsen med hele 8 prosent ettersom landet først nå har innført strenge tiltak for å begrense koronasmitte, melder The Guardian. Fra og med mandag må alle serveringssteder, samlingspunkter og mange andre typer bedrifter stenge sin virksomhet. I teorien er landets skoler fremdeles åpne, men flere av delstatene har innført egne og strengere regler enn den føderale regjeringen som ledes av statsminister Scott Morrison.