RIO DE JANEIRO, BRASIL 20160809.
Sommer-OL i Rio 2016
Roerne Olaf Tufte og Kjetil Borch endte på andreplass i semifinalen i dobbelsculler på Lagoa stadion i Rio de Janeiro tirsdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RIO DE JANEIRO, BRASIL 20160809. Sommer-OL i Rio 2016 Roerne Olaf Tufte og Kjetil Borch endte på andreplass i semifinalen i dobbelsculler på Lagoa stadion i Rio de Janeiro tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge

Tufte vurderer å legge opp hvis OL ikke går av stabelen i sommer

Olaf Tufte sier han muligens legger opp dersom det ikke blir noe OL i Tokyo i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olaf Tufte har to OL-gull fra 2004 og 2008, samt sølv fra 2000 og bronse fra 2016.

Han jakter sin femte medalje og sitt tredje gull, men fortalte i NRKs sportssending lørdag at han kommer til å legge opp dersom de olympiske lekene ikke gjennomføres som planlagt i juli og august.

– Alt jeg holder på med nå, handler om å fullføre ut juli. Etter det må jeg styre meg inn mot andre ting. Jeg har ikke råd til å fortsette på denne måten, sa han til Aftenposten 13. mars.

Til VG lørdag svarer han følgende på spørsmålet om han legger opp dersom OL blir utsatt eller avlyst:

– Det er en reell fare for det, men ingenting er bestemt.

Den olympiske komiteen er fortsatt klar på at lekene skal gå som gjennomført, selv om koronaviruset herjer i store deler av verden.

Tufte har to OL-gull fra 2004 og 2008, samt sølv fra 2000 og bronse fra 2016.

Han jakter sin femte medalje og sitt tredje gull i OL-sammenheng. Tufte har tatt medalje i fem av seks OL han har deltatt i. Kun i London-OL i 2012 reiste 43-åringen fra Vestfold hjem uten edelt metall i bagasjen.

(©NTB)