Derfor forsvant Wenche fra God morgen Norge

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Mange bekymrede seere har lurt på hvor den folkekjære TV-kokken har vært den siste uken.

– Formen er grei. Jeg er småforkjølet og litt sliten i kroppen, men det går fint, forteller Wenche Andersen i en FaceTime til God morgen Norge.

Andersen har vært hjemme i en drøy uke. De dagene Andersen har vært borte fra God morgen Norge, har andre kokker tatt over på God morgen Norge-kjøkkenet.

Se hele intervjuet øverst i saken!

Ikke blitt testet for koronaviruset

Om Andersen har har vært smittet av koronaviruset, vet hun ikke. TV-kokken har ikke blitt testet for viruset.

Andersen valgte å bli hjemme fra jobb med en gang hun fikk influensalignende symptomer forrige uke.

– Min største frykt var å smitte andre. Jeg ble hjemme fordi nå har alle et ansvar for å unngå å spre smitte, forteller Andersen.

Det er ingen som har jobbet med Andersen dagene før hun ble syk som har blitt syke.

Blir savnet av seerne

Den folkekjære TV-kokken har blitt etterspurt på sosiale medier. Daglig renner det inn meldinger om at seerne savner henne. Noe som rører Andersen.

– Jeg kjenner at tårene kommer innimellom når seere sier at de savner meg.

Se dette innlegget på Instagram

Liantunet, Byåsen , Trondheim Oppskrifter og kloke ord , daglig leder, matentusiast og kokk Inge Johnsen Pannestekt filet av lam eller rein, servert med kremet saus og potetmos 700 - 800 indre/ ytrefilet av lam ,rein elker hjort smør og urter ( rosmarin eller timian), 1 gulrot 1-2 skiver sellerirot i terninger smør til steking salt, grovmalt pepper 🌿 Kremet saus med smak av norsk blåmuggost og rognebærgele 2 dl okse/ lam/ vilt kraft ( feks Jacobs fra Meny) 1 dl seterrømme ev matfløte 1-2 ss blåmuggost , lokal blåmuggost fra området du bor 1 -2 ts rognebær /tyttebærgele eller portvingele salt, pepper Legg kjøttet på benken til temperering. Renskjær fileten ( indrefilet fjern den tynne hvite hinnen) . Smelt smør i en stekepanne sammen med gulrot og sellerirot i treninger , legg i fileten når smøret har sluttet å bruse . Dryss med salt og grovmalt pepper og legg ev i et par kvister frisk timian eller rosmarin. . Brun kjøttet på den ene siden før det snus, øs stekefett over fileten under stekingen. Stek i 2-5 min på hver side , steketid er avhengig av tykkelsen på filten. Legg filten i et ildfast fat og la hvile et lunt sted, for eksempel ved siden av komfyren eller i varm stekeovn 125oC i 4-5 min. Ta ut og la kjøttet «hvile» ca 5 min før det skjæres opp. 🌿 Hell okse/lamme/vilt kraft i stekepannen med stekesjyen, Kok opp og la små koke 3-4 min. Tilsett rømme og smuldre inn ost under omrøring, begynn med liten mengde ost og smak deg fra. Smak til med rognebær /tyttebær/portvingele , salt og pepper. Server med potetmos og valgfrie stekte grønnsaker .

Et innlegg delt av Wenches kjøkken (@gmnwenche)

TV-kokken bruker nå mer tid en vanlig på å være på sosiale medier. Der prøver hun å svare på spørmålene hun får.

– Jeg er jo kjempeheldig som har så mange hyggelige folk som følger med og stiller spørsmål underveis, forteller Andersen.

Kommer snart tilbake

Andersen følger daglig med på God morgen Norge-sendingene, og føler nesten at hun fortsatt er med i studio.

Det er ikke hundre prosent sikkert når man kan se kokken på TV-skjermen igjen, men planen er at hun skal komme tilbake på jobb snart.

– Jeg håper og tror at jeg er tilbake igjen på onsdag, forteller Andersen.

Hun forteller at hun er veldig klar for å komme tilbake jobb. Fokus akkurat nå er å bli helt frisk, og ikke være tilbake før hun er sikker på at hun ikke er smittsom lenger.