UP oppfordrer alle bilister om å holde fartsgrensene, kjøre rusfritt, bruke bilbeltet og konsentrere seg om kjøringen
UP oppfordrer alle bilister om å holde fartsgrensene, kjøre rusfritt, bruke bilbeltet og konsentrere seg om kjøringen Foto: Scanpix

Derfor har UP fortsatt kontroller ute i trafikken

Men noen endringer har de måttet gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Koronaviruset påvirker naturligvis også politiets arbeid. Nå må det prioriteres annerledes, samtidig mange av de vanlige oppgavene også må utføres.

Dette gjelder også for Utrykningspolitiet (UP). I forrige uke ble det kjent at de har måttet endre noen av sine kontrollrutiner. Det handler om den obligatoriske promilletesten som lenge har blitt gjort på alle som stoppes ute i trafikken. Den har de nå gått bort fra, grunnet smittefaren.

– Vi endrer rutinene våre for ruskontroller som følge av koronasmitten. Fra og med i dag og inntil videre tar vi ikke obligatorisk ruskontroll av alle, opplyste UP-sjef Steven Hasseldal da dette ble kjent.

Belaste helsevesenet minst mulig

Men vanlige kontroller har de ikke sluttet med.

Dette skriver UP nå på sin egen Facebook-side:

Du tenker kanskje hvorfor Utrykningspolitiet holder på med trafikkontroller i denne tiden vi er inne i? For samfunnet er det viktig at helsevesenet belastes minst mulig med skadde fra trafikkulykker.

I byene holder de tett – bygdefolket advarer om kontroller

For å begrense faren for korona-smitte har UP endret på rutinene sine rundt promilletester. Dette gjøres ikke lenger av alle som blir stoppet ute i trafikken.
For å begrense faren for korona-smitte har UP endret på rutinene sine rundt promilletester. Dette gjøres ikke lenger av alle som blir stoppet ute i trafikken. Foto: Scanpix

Klart budskap

– Bidra til å hindre trafikkulykker som vil ta kapasitet hos helsevesenet.

Det er UP-sjef Steven Hasseldals budskap til alle sjåfører i den krevende tiden vi står i.

– Hold fartsgrensene, kjør rusfri, bruk bilbelte og konsentrer deg om kjøringen, da blir det færre alvorlige trafikkulykker, fortsetter UP-sjefen.

UP opplyser også at de følger FHIs smittevernråd i møte med sjåførene, og understreker igjen at de har innført nye rutiner for gjennomføring av promillekontroller.

Mistet førerkortet fredag – ble tatt igjen lørdag

Se video: Blir bilen egentlig helt ren? Vi har sjekket!