Josefine Janson (21) ute av Idol

Josefine Janson (21) ble den første deltakeren som måtte reise hjem fra de direktesendte sendingene i Oslo.

Fredag kveld var det klart for den første av årets direktesendte Idol-sendinger, fra H3 Arena på Fornebu.

Det ble et forrykende show da alle deltakerne framførte låter som fikk fart på dansefoten, selv om salen var tom for publikum etter korona-tiltak.

Men som i alle tidligere sesonger må den deltakeren som får minst seer-stemmer, forlate sankonkurransen. I kveldens premieresending ble det Josefine Janson (21) som måtte pakke sakene og reise hjem.

– Jeg er litt tom for ord, men jeg vil bare si en ting. Fy fader, dere er rå, så jeg skjønner, det går helt greit, sa Janson etter at resultatet var klart.

– Hadde dere sugd, så hadde det vært kjipt, la hun til med et smil.

Se Josefines siste opptreden i videovindu øverst!

Falt av stolen

Bendik åpnet kvelden med låta «Let Me Entertain You» av Robbie Williams, ble dommer Tshawe Baqwa litt vel gira og falt rett og slett ned fra stolen.

– Nei altså, det som skjedde var jo det at vi har jo ledelsen har gitt oss streng beskjed om at vi skal ha minst en meter mellom oss, og så vi sitter ganske nære kanten og jeg er vant til å ha litt bedre plass. Så ble jeg litt vel gira og så falt jeg da, forteller Baqwa til TV 2.

Og fallet var ikke et spill for galleriet, ifølge han selv.

– Det var ekte, det kan jeg love deg! Den smerten var enda mer ekte, ler han.

Han er usikker på akkurat hvor høyt det var fra dommerpanelet og ned til gulvet, men det var «høyt nok», forsikrer han.

– Jeg så frykten i øynene til Silje, det så ut som hun skulle få hjerteinfarkt. Jeg fikk nesten dårlig samvittighet for at jeg skremte hun så, forteller han lattermildt.

Tok siste finalist-plass

På forhånd hadde dommerne valgt ut ni deltakere som skulle få gå videre til de direktesendte sendingene. Deretter var det opp til TV-seerne hvem som skulle få den siste finalistplassen i programmet.

Tidligere på fredag ble det avslørt at det var Signe Sparby (18), fra Kirkenes, som sjarmerte seerne mest og dermed tok denne siste plassen.

– Det føles kjempebra, men også litt surrealistisk, sa Sparby til TV 2 på telefon etter at hun hadde fått vite at hun var videre i konkurransen.

– Jeg er veldig takknemlig for at folk har stemt på meg og vil ha meg med videre, la hun til.

Programledervikar

I utgangspunktet var det Katarina Flatland, som også har ledet sangkonkurransen fra start i år, som skulle ledet de direktesendte sendingene.

Hun måtte derimot melde pass for kveldens sending da hun sitter i karantene.

– I likhet med veldig mange andre er jeg satt i karantene. Dette som følge av en reise til Danmark som ble gjort før situasjonen kom ut av kontroll. På fredag er jeg 12 timer unna å gjøre den jobben jeg synes er morsomst i hele verden, og noe jeg har gledet meg til veldig lenge. Samtidig er dette nå en tid hvor vi alle sammen må bidra på alle måter. Det er lett å tenke at rådene ikke gjelder en selv, men eneste måten å stoppe viruset på er at alle tar det samfunnsansvaret som myndighetene ber oss om å ta, sa Flatland til TV 2 før premierekvelden.

Dermed var det Idol-veteran, Solveig Kloppen, som steppet inn og ledet sendingen. Kloppen ledet programmet også programmet fast fra 2004 til 2006.

– I denne rare og uvirkelige tiden, hvor store deler av Norges befolkning sitter koronafaste i sofaen hjemme, er det fint å komme nær hverandre på andre måter, som gjennom dans og musikk. Vi følger statsministerens oppfordring om å ta vare på hverandre, men ikke på hverandre: Det blir sending uten publikum i salen, en meters avstand mellom alle involverte og med en umiskjennelig eim av håndsprit i rommet, opplyste Kloppen da det ble klart at hun skulle være vikar for Flatland.

Deltakerne

På premieren av direktesendingene serverte deltakerne følgende show.

Bendik Solberg (20): Let Me Entertain You / Robbie Williams. Se videoen av opptredenen hans lenger opp i saken!

Josefine Janson(21): Happy / Pharrell Williams

Oda Kristine Gondrosen (23): False Alarm / Matoma

Dina Matheussen (16): Run The World / Beyonce

Aniston Mariyampillai (16): Moves Like Jagger / Maroon 5

Signe Sparby (18): Don’t Feel Like Cryin’/ Sigrid

Tore Pedersen (17): Attention / Charlie Puth

Anna Anita Jaskiv (19): NO / Meghan Trainor

Markus Grønstad (26): Juice / Lizzo

Mari Eriksen Bølla (15): Greedy / Ariana Grande

Se Idol på TV 2 fredag klokken 20.00 eller når du vil på TV 2 Sumo.