King: – Jeg tipper de nuller hele Premier League

Bournemouths og Norges landslagsstjerne Joshua King er hjemme i karantene i Oslo. Angriperen tror ikke Premier League vil bli spilt ferdig denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir ingen kamper i Premier League eller resten av det engelske ligasystemet før tidligst 30. april, bekreftet Premier League i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Årsaken er den vedvarende spredningen av koronaviruset.

Bournemouths og Norges landslagsprofil Joshua King tror ikke sesongen vil starte opp igjen 30. april.

– Jeg tror ikke det, nei. Men hvem vet. Det er litt som Jürgen Klopp sa. Vi er fotballspillere, men ikke eksperter på dette. Men jeg tror ligaen vil bli utsatt en gang til, og det som kommer til å skje er at de nuller hele ligaen. Det tipper jeg. Jeg tror ikke det blir spilt kamper etter 30. april, nei. Skjer det, så er det en bonus, sier Joshua King til TV 2.

– Jeg personlig tror at to lag rykker opp denne sesongen, og fem lag rykker ned året etter. Så får de som holder med Liverpool, og de som ikke holder med Liverpool, krangle om de skal motta troféet eller ikke, slår han fast.

– Veldig glad de stoppet ligaen
28-åringen mener det var det eneste rette å utsette Premier League.

– Jeg er veldig glad for at de stoppet Premier League. Jeg forstår det var mye penger på spill for organisasjonen. Men vi idrettsutøvere er jo en stor familie alle sammen. Premier League skjønte alvoret da Mikel Artea (Arsenals manager) og Chelseas Callum James Hudson-Odoi ble smittet, sier han.

Joshua King reiste umiddelbart hjem til Norge da Premier League ble midlertidig stoppet. Han måtte dermed rett i karantene, ettersom myndighetene har innført karanteneplikt for personer som har oppholdt seg i utlandet.

– Nå er jeg hjemme i leiligheten i Oslo. Da jeg fikk beskjed forrige uke om at Premier League var kansellert forrige fredag, så tok jeg første fly hjem for å være med familien. Jeg var da ganske sikker på at utsettelsen av kampene ville bli enda lenger, og det fikk jeg rett i, sier King.

– En bonus om fotballen kommer igang igjen
Landslagsspissen legger ikke skjul på at han håper fotballen kan komme i gang igjen denne sesongen. Enten det blir til våren, eller til sommeren.

– Det vil være en bonus, for da går ting bedre og de har fått kontroll på denne sykdommen og viruset. Jeg håper jo det, for fotballens skyld. Men det viktigste nå er at minst mulig blir smittet av viruset, poengterer King.

Han tror ikke han kommer til å vende tilbake til Bournemouth for treninger og kamper med det første.

– De må jo finne en løsning som er fair for alle. Det er en vanskelig situasjon. Personlig tror jeg ligaen vil bli utsatt til etter 30. april. Ut i fra det jeg har lest så er det vanskelig å se hvordan dette viruset skal gå over på bare 4-5 uker. Dessuten har mange fotballspillere reist hjem og får ikke trent ordentlig. Så vi må komme i form igjen, konstaterer King, og fortsetter:

– Vi skal i utgangspunktet tilbake til Bournemouth 6. april, og trene oss opp i tre-fire uker for serien starter opp igjen. Jeg klarer ikke å se at det skjer. Men igjen, jeg håper de får kontroll på viruset og fotballen kan komme tilbake, poengterer King.

– Det verste er å spille uten fans
Den norske landslagsspissen har fått med seg at det spekuleres i om sesongavslutningen i Premier League kan bli spilt for tomme tribuner.

– Det verste er jo å spille uten fans hvis serien er tilbake i april. Jeg så kampen mellom PSG og Dortmund uten fans. Det var en okay kamp, men det er ikke det samme uten fans på tribunen. Mange fotballspillere har nå lagt ekstra merke til hva fansen betyr, ikke bare de som ser på TV, men også de som kommer til stadion og støtter laget sitt, sier han.

Det blir det lite trening for King i leiligheten i Oslo om dagen.

– Jeg har vært ute å jogget to ganger, men slik jeg ser det så blir dette sommerferien vår. Trening er ikke like viktig nå. Jeg har ikke vanskeligheter med å komme i form. Fokus nå er å henge med familien. Damen er gravid, så det er litt ekstra spesielle tider, sier han.

– Ta vare på barna!
King oppfordrer alle til å ta vare på hverandre i den situasjonen verden nå befinner seg i.

– Jeg har bodd lenge i England, og noen av mine engelske kompiser har først tatt spredningen av koronaviruset seriøst de siste to dagene. Det er viktig å følge reglene man leser om i media. Det handler om å holde seg mest mulig hjemme, og om du skal ut, unngå store folkemengder, sier King, som stort sett har holdt seg innendørs etter at han ankom Oslo.

– Nå bor vi en liten leilighet, så det er begrenset hva vi kan finne på hjemme selv. Men har du barn, så hadde jeg kjøpt gavene til barna som var tiltenkt på julaften nå, slik at de har mest mulig å gjøre. Barn trenger aktivitet og leke mest mulig, og foreldre må sørge for at de har det best mulig, konkluderer King.