PREMIERE: Her er George R. R. Martin på premieren for siste sesong av HBO-serien Game of Thrones, som er basert på hans bøker.
PREMIERE: Her er George R. R. Martin på premieren for siste sesong av HBO-serien Game of Thrones, som er basert på hans bøker. Foto: Angela Weiss / Reuters / NTB scanpix

GOT-forfatteren i isolasjon – jobber på spreng med neste bok

Game of Thrones-forfatter George R. R. Martin har satt seg selv i isolasjon i frykt for korona-viruset. Og han lover at han ikke kaster bort tiden.

Den amerikanske forfatteren George R. R. Martin har gledet fans verden over med beskjeden sin fra korona-isolasjon; han jobber på spreng med å fullføre neste bok.

Boken som kommer får navnet «The Winds of Winter», oversatt til Vinterens vinder på norsk, og er en oppfølger av den siste av fem bøker som kom ut i 2011.

– Rare tider

På sin egen nettside sier stjerneforfatteren at det er rare tider vi lever i nå.

– Selv om jeg er svært gammel, kan jeg ikke huske å noen gang ha opplevd noe som likner de siste ukene, sier han, og henviser til at alt er stengt i delstaten New Mexico der han er bosatt.

I selv-isolasjon

Den 71 år gamle forfatteren har isolert seg selv i frykt for å få viruset. Derfor jobber han nå for fullt med fortsettelsen på den svært populære serien fra Westeros.

– Jeg er for meg selv, med en av mine ansatte, på et landlig sted. Jeg møter ingen og jeg drar ikke inn til byen, sier han.

– Det går ganske dårlig i de syv kongeriker, men kanskje ikke så dårlig som det gjør her i den virkelige verden, sier han.

Han oppfordrer også fansen til å vaske hendene og følge myndighetenes råd for å forhindre smitte.

Foreløpig er det skrevet fem bøker i serien Game of Thrones. HBO-serien ved samme navn er basert på bøkene. Serien består av åtte sesonger, og går utover det som foreløpig er skrevet i bøkene.

Hvorvidt bøkene vil ende på samme måte som TV-serien, er det foreløpig kun forfatteren selv som vet.