Håndballforbundet har offentliggjort hvordan sesongen avgjøres etter at koronaviruset satte en stopper for avslutningen.
Håndballforbundet har offentliggjort hvordan sesongen avgjøres etter at koronaviruset satte en stopper for avslutningen. Foto: Tor Erik Schrøder

Slik blir håndball-sesongen avgjort

Håndballforbundet har fastlagt hvordan det skal håndtere sesongen som ikke blir ferdigspilt på grunn av koronaviruset. Eliteseriene utvides trolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som følge av virusutbruddet ble all håndballaktivitet avlyst 12. mars. Siden da har det vært jobbet med å finne en best mulig løsning på hvordan sesongen skal avsluttes.

Forbundet opplyser at arbeidet har vært utfordrende, og at flere løsninger er vurdert, blant annet med hensyn til opp- og nedrykk fra de ulike divisjonene.

– Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie, framgår det av torsdagens pressemelding.

Sandefjord rykker opp.

I serier der opp- og nedrykk er avklart, blir dette gjennomført. Videre er det besluttet at lag som havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk. Dette omfatter lagene som blir nummer tre i 1. divisjon og avdelingsvinnerne i 2. divisjon.

Det betyr konkret at Sandefjord, som endte på tredjeplass i 1. divisjon for menn, fikk tilbud om plass i eliteserien neste sesong. De har takket ja.

– Vi har bestemt oss og takker ja. Nå skal vi bruke våren og sommeren til å ruste oss opp, sier daglig leder i SH, Kjell-Gunnar Dahle til Sandefjords Blad.

Dermed blir eliteserien for menn bestående av 13 lag i 2020/21-sesongen. Det samme blir tilfellet i eliteserien for kvinner. Rælingen endte på fjerdeplass i 1. divisjon, men har bedre poengsnitt enn tredjeplasserte Volda som følge av én kamp mindre spilt. Dermed går tilbudet om opprykk til Rælingen.

– Vi kommer selvfølgelig til å takke ja. Det er dette som har vært målet hele sesongen, sier daglig leder Hanne Nilsen Morlandstø til NTB.

Håndballforbundet opplyser på generelt grunnlag at dersom lag trekker seg eller avslår en tilbudt plass, vil ledige plasser ikke bli fylt opp med mindre det blir færre enn tolv lag i den aktuelle serien.

Utreder reservasjonsmuligheter

Slik ser de øvrige beslutningene fra håndballforbundet ut:

* Lag som etter beregning havner på nedrykksplass, men som ville hatt mulighet for å beholde plassen dersom sesongen ble ferdigspilt, får tilbud om å bli værende i samme divisjon.

* NHF vil i den nærmeste tiden kontakte alle klubber som er i en av de tre foregående kategoriene. Etter avklaring med de involverte klubbene, vil endelig avdelingsoppsett for REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon for kommende sesong bli publisert på handball.no.

* NHF utreder behovet for å utvide reservasjonsmuligheter og frister og vil komme tilbake til dette.

* Plasser i europacupen som skulle deles ut etter sluttspillet, vil nå fordeles på bakgrunn av plasseringer i seriespillet.

(©NTB)