MÅ PERMITTERE: Pål Bjerketvedt i NFF.
MÅ PERMITTERE: Pål Bjerketvedt i NFF. Foto: Åserud, Lise

NFF permitterer 100 årsverk – toppledelsen skjermes

Norges Fotballforbund har besluttet å iverksette permitteringer som en konsekvens av koronaepidemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Så mye som 50-60 prosent av årsverkskapasiteten vil rammes, og så å si alle rundt 100 årsverk blir permittert i ulike prosentsatser, skriver NFF i en pressemelding.

Årsaken er konsekvensene av koronautrbruddet.

– All aktivitet i bredde- og toppfotballen har opphørt inntil videre. Dette gjelder også alle arrangementer, kamper og fotballaktivitet for øvrig. Det betyr at NFF i denne perioden ikke lenger vil kunne beskjeftige full arbeidsstokk, samt at NFF som organisasjon forventer betydelige økonomiske tap, både sentralt og i organisasjonen for øvrig, skriver NFF videre i pressemeldingen.

– En vanskelig situasjon
NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt forteller at forbundet har havnet i en svært vanskelig situasjon.

– Vi har havnet i en meget vanskelig og krevende situasjon. Vi har full aktivitetsstopp i organisasjonen og registrerer store økonomiske tap. Dette gir konsekvenser i alle ledd, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Og legger til:

– Hensynet til liv og helse går foran fotballens og idrettens egeninteresser. Det er helt nødvendig at NFF tar umiddelbare grep for å sikre forsvarlig økonomisk drift i en periode hvor tapstallene er høye og skaper stor usikkerhet for organisasjonen vår fremover. Vi må også opptre solidarisk og fremstå som et eksempel i vår rolle som et ansvarlig organisasjonsledd i fotballen i Norge, som nå opplever sin største krise noen gang, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

NFF opplyser at permitteringsvarsler vil sendes ut når de formelle prosedyrene og endelige vurderinger er gjort og beslutninger tatt.

– Det er planlagt permitteringer med en gjennomsnittlig effekt på mellom 50 og 60 prosent av totalkapasiteten, og samtlige ansatte blir berørt. Det legges opp til en blanding av hele årsverk og permittering i prosentvise stillingsandeler, avhengig av fagområde, heter det i meldingen fra NFF.

Ingen i toppledelsen blir permittert
Det er NFFs ledergruppe som er ansvarlig for å håndtere situasjonen organisasjonen er i. Dermed blir de derfor ikke rammet av permitteringer.

Men samtlige ledergruppemedlemmer reduserer sin lønn med 20 prosent i perioden permittering pågår, inkludert generalsekretæren. Det samme gjelder fotballpresidenten.

– Dette var en tøff melding å gi våre ansatte i dag. Vi skal komme oss gjennom dette sammen, så håper jeg at vi om ikke alt for lang tid igjen kan gå i gang med fotballaktivitet på alle nivåer, forteller Bjerketvedt.