KLAR FOR FEIRE: Jürgen Klopp.
KLAR FOR FEIRE: Jürgen Klopp. Foto: Paul Ellis

Klopps lovnad: – Vi skal feire, men vet ikke når det blir

Liverpools manager Jürgen Klopp krysser fingrene for at Premier League blir ferdigspilt denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jürgen Klopps Liverpools stormet mot ligatittelen i Premier League. Men med 25 poengs forsprang på toppen av tabellen ble Premier League foreløpig stoppet frem til 4. april på grunn av utbruddet av koronaviruset.

Foreløpig må dermed Liverpool vente på å løfte klubbens første ligatittel på 30 år. Trolig vil sesongen først bli ferdigspilt i juni - men bare dersom myndighetene får kontroll over den vedvarende spredningen av koronaviruset.

Jürgen Klopp føler seg sikker på at Liverpool får feire Premier League-troféet til slutt.

– Det er klart at jobben min er intens, men jeg har aldri hatt en sesong som denne i mitt liv. Det føles som om at det ikke er avgjort enda. Folk sier det er avgjort, men det er det ikke. Vi kan ikke gjøre annet enn å forberede oss til neste kamp. Så kan vi forhåpentligvis feire, men vi vet ikke når det blir, sier han i The Duffle Bag podcast onsdag.

– Dette er fotball, det er bare et spill
Klopp minner imidlertid om at fotball ikke er i nærheten av å være det viktigste i verden for øyeblikket. Spredningen av koronaviruset, og hvordan det for øyeblikket påvirker både helsen og økonomien globalt, er langt viktige å få kontroll over.

– Det er fotball. Det er et spill. Så det er ikke så alvorlig, egentlig. Det er bare snakk om en kamp. Det finnes langt viktigere ting i livet. Så prøv å hold humøret oppe og nyt de gode øyeblikkene i livet, konstaterer tyskeren.

Klopp tror situasjonen nå verden er inne i gjør noe med spillerne. Liverpool-sjefen påpeker at spillerne tilhører en svært privilegert del av samfunnet.

– Hvilken årsak har de til å føle seg spesielle? Fotballspillerne har svært spesielle liv, på alle områder. De tjener masse penger. Men samtidig er det jo slik at de ikke kan gå utendørs uten at folk kjenner dem igjen, sier Klopp.

Derfor oppfordrer han spillerne til å være ydmyke.

– Hver uke ser folk dem spille, og mange av dem er fremdeles unge. De trenger tillit og at folk stoler på dem. De må samtidig innse at det er mulig å gjøre feil foran et stort publikum, og at livet går videre. Det handler om å ha rett personer rundt deg, sier han.

– Håper alle har det bra
Liverpools stjernestopper Virgil van Dijk er fullstendig klar over situasjonen verden nå er inne i. På sosiale medier sender han en trøstende melding til supporterne.

– Jeg ønsker bare å sende en beskjed og si at jeg håper at alle er ok i disse vanskelige tider. Vi må alle ta vare på hverandre under disse tøffe omstendighetene rundt omkring i hele verden. Hold dere trygge. Vi kommer tilbake. You’ll Never Walk Alone, lyder meldingen fra Liverpool-stjernen.