ETTERTRAKTET: Jude Bellingham, som er fast på Birmingham-laget i en alder av 16 år, er koblet til flere av de største klubbene i Europa etter storspill i Championship.
ETTERTRAKTET: Jude Bellingham, som er fast på Birmingham-laget i en alder av 16 år, er koblet til flere av de største klubbene i Europa etter storspill i Championship. Foto: bcfc.com

16-åringen får Solskjær og gigantklubbene til å sikle

Jude Bellingham (16) beskrives som ekstraordinær og komplett, sammenlignes med Frank Lampard og er ønsket av noen av Europas største klubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jude Bellingham har fått en kometkarriere før han har lov til å undertegne sin første profesjonelle kontrakten. Med en ukelønn på bare 1.800 kroner er 16-åringen allerede fast på Birmingham-laget i Championship.

– En 16-åring som leverer som han har gjort, er ikke veldig vanlig. Av det jeg har sett av ham, ser han veldig komplett ut. Han er uten tvil et ekstraordinært talent, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Etter å ha fått debuten som tidenes yngste Birmingham-spiller i en alder av 16 år og 38 dager i august i fjor, har ikke Bellingham sett seg tilbake. Denne sesongen står unggutten med 35 kamper, fire scoringer og tre assist.

– Han kommer fra en talentfabrikk som har fått frem både Nathan Redmond (nå Southampton) og Demarai Gray (nå Leicester), sier Wikestad om Bellingham, som begynte å spille for Birmingham allerede på G8-laget.

Besøkte Solskjær – Dortmund favoritter

Jude Bellingham har for lengst tiltrukket seg interesse fra noen av de største klubbene i Europa. Forrige uke ble 16-åringen avbildet sammen med sine foreldre på vei bort fra Manchester Uniteds treningsanlegg Carrington.

Ifølge Sky Sports la Manchester United inn et bud på om lag 380 millioner kroner på Bellingham i januar, men budet ble avslått. Evening Standard skriver imidlertid at budet var på 250 millioner kroner, men at et bud i størrelsen som Sky rapporterte er nok til å få tilslag på supertalentet.

Den tyske avisen Bild melder at Dortmund er favoritter til å sikre seg Bellingham, som allerede skal ha avslått Bayern München. Liverpool og Chelsea rapporteres også som interesserte klubber, men et desperat Manchester United skal være optimistiske etter Bellinghams besøk.

Birmingham virker på sin side innstilte på å selge Bellingham etter å ha gitt ham tillatelse til å besøke Manchester United og prate med andre klubber.

Ser likhetstrekk med Lampard

Mens Dortmund kan vise til Jadon Sanchos utvikling i Tyskland etter å ha kommet fra England og Manchester City, skal Manchester United håpe å overbevise Bellingham om Solskjærs prosjekt med engelske unggutter.

Bellingham er en veldig allsidig midtbanespiller. Han er litt i den fasen at man ikke helt vet hvor veien går videre, for han kan bli veldig mye forskjellig. Han er atletisk, dekker mye rom og har tilstedeværelse, men også evnen til å være på rett plass fremover på banen. Han er en spillertype litt som Frank Lampard, som alltid kom inn i 16-meteren på rett tidspunkt, sier Eirik Aase, som driver Championship Norge.

– Ser du ham spille, ser det ut som en rutinert spiller. Du får nesten litt sjokk når du tenker på at han bare er 16 år, for han er stor og har en vanvittig ro. Han er både god fysisk og har god teknikk, sier Aase.

Da Jude Bellingham fikk den historiske førstelagsdebuten, tok han rekorden fra legenden Trevor Francis, som hadde vært tidenes yngste Birmingham-spilleren siden han fikk debuten i 1970 i en alder av 16 år og 139 dager.

Nå er det trolig bare et tidsspørsmål før Bellingham forlater Birmingham.

– Championship er et ganske bra nivå. Med bedre trenere og spillere rundt seg kan han fort ta nye steg i en bedre liga. Jeg tenker ikke at han er for god for Championship, men det er ingen tvil om at han snart tar steget til en bedre liga, sier Eirik Aase.