CARDIFF-LEGENDE: Peter Whittingham spilte over 400 kamper for Cardiff og var med da laget spilte i Premier League i 2014.
CARDIFF-LEGENDE: Peter Whittingham spilte over 400 kamper for Cardiff og var med da laget spilte i Premier League i 2014. Foto: 1 / BILDBYRÅN

Tidligere Premier League-spiller er død – ble 35 år gammel

35-åringen døde etter fallulykke. Ole Gunnar Solskjær er i sorg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den engelske fotballspilleren Peter Whittingham (35) er død. Det skriver Cardiff på sin hjemmeside. Whittingham falt i en trapp utenfor en pub 7. mars. Hodeskadene var så omfattende at livet ikke kunne reddes.

«Peter var en familiemann. Han kunne lyse opp rommet med sin humor, varme og personlighet. Som profesjonell fotballspiller - som en Bluebird - gjorde han seg bemerket med talent, eleganse og ydmykhet. Ingen gjorde det bedre», skriver klubben.

Whittingham etterlater seg kona Amanda og en liten sønn.

Han fikk 457 kamper for Cardiff i perioden 2007-2017.

Midtbanespilleren spilte under Ole Gunnar Solskjær da han var trener for Cardiff i 2014.

– Jeg er utrolig trist etter å ha hørt om dødsfallet til Petter Whittingham. EN fantastisk spiller og menneske. Det var en glede å jobbe med ham i Cardiff City. Det er vanskelig å ta innover seg at han ble revet bort fra oss så ung, sier Ole Gunnar Solskjær i en uttalelse, ifølge journalist Phil Blanche.

Etter å ha gått gjennom akademiet til Aston Villa fikk han 56 kamper for klubben før turen gikk videre til Wales og Cardiff. Der spilte 35-åringen elleve sesonger før han avsluttet karrieren i Blackburn.

Tre ganger kom kantspilleren med den fryktede venstresleggen på årets lag i Championship, og i 2009-2010-sesongen ble han toppscorer med sine 20 mål.

Dette er andre gang på kort tid at Cardiff opplever dødsfall rundt klubben. 21. januar 2019 styrtet flyet som hadde med seg deres nysignerte spiss Emiliano Sala.

Cardiff-fans har tatt til Twitter for å hylle spilleren som fikk 457 offisielle kamper for klubben.