Konnerud 20200304. 
Skipresident Erik Røste  under sprinten på Konnerud.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Konnerud 20200304. Skipresident Erik Røste under sprinten på Konnerud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Skiforbundet med permitteringer og 27 millioner kroner i økonomisk tap

Styret i Norges Skiforbund har besluttet permitteringer og stopp i alle samlinger og reiser inntil videre. Skitinget i Ålesund flyttes frem til juni 2021.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Norges Skiforbund har vedtatt en rekke tiltak som følge av den krevende og svært alvorlige situasjonen som akutt har oppstått i forbindelse med Korona-viruset, skriver skiforbundet i en pressemelding.

De opplyser at forbundet foreløpig har opplevd et økonomisk tap på 27 millioner kroner. Men tapet blir trolig langt større.

– Korona-viruset slo inn over Norge på det verst tenkelige tidspunktet for Norges Skiforbund, midt i høysesongen. I tillegg ble flere verdenscupkonkurranser avlyst på grunn dårlig vær. Foreløpige tall for Skiforbundet, viser at økonomiske tap så langt beløper seg til 27 millioner kroner. I tillegg er det knyttet usikkerhet til planlagte inntekter på 20 til 25 millioner kroner, opplyser Skiforbundet i pressemeldingen.

Skiforbundet varsler nå permitteringer på grunn av den økoniske situasjonen.

TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.
TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad. Foto: Olof Andersson/tv 2

– Det er satt i gang drøftinger med arbeidstakerorganisasjonen. Når dette arbeidet er avsluttet blir det sendt ut permitteringsvarsler. Det er på nåværende tidspunkt ikke klart hvor mange som blir berørt av permitteringene, opplyser Norges Skiforbund.

TV 2-ekspert: – Dramatisk!
TV 2-ekspert Petter Soleng Skinstad mener det Skiforbundet nå gjør er dramatisk.

– Det er ingen tvil om at inntektstap opp mot 50 millioner for dem er ganske dramatisk. Men vi må huske på at dette er penger fordelt på alle grenene. Det er ikke slik at langrennssporten taper 50 millioner. Det var flere andre som måtte bryte arrangementer. Blant andre Raw Air og så videre. Det er mange ulike grener, inkludert kombinert og randonee som taper penger her, poengterer han overfor TV 2.

Han vil ikke spekulere i hvilken gren han tror vil tape mest.

– Det er vanskelig for meg å spekulere i hvem som vil tape mest på dette når jeg ikke har tilgang til tallene. Men det er ingen tvil om at Norges Skiforbund langrenn, er en robust organisasjon med gode inntekter og attraktive sponsorer sammenlignet med andre grener, konkluderer Skinstad, før han slår fast:

– Men når det er sagt så står idretten sterkt i Norge. En ting er permitteringer. Men om dette blir langvarig, og sommer aktiviteter må avsluttes, vil det ikke bare påvirke mange toppidrettsutøvere, men også tilbud til yngre utøvere og rekrutteringslag, sukker han.

– En svært vanskelig situasjon
Skiforbundet opplyser at de har stoppet alle reiser og samlinger inntil videre. Dette omfatter alle grener og administrasjonen i Skiforbundet.

Videre konstaterer Skiforbundet at det som en konsekvens av den generelle usikkerheten, blir det planlagte Skitinget i Ålesund som skulle avholdes i juni i år, flyttet til juni i 2021.

– Vi er oppe i en svært vanskelig situasjon med store inntektstap som preger oss alle. Det er en helt surrealistisk situasjon hvor en hel verden arbeider med å bekjempe Korona-viruset. I dette bildet blir våre utfordringer underordnet, men for skiforbundet er de kritiske. Konsekvensene er store både menneskelig, sportslig og økonomisk, sier skipresident Erik Røste.

– Skistyret har måttet fatte vanskelige vedtak der særlig beslutningen om permitteringer er det mest krevende. Skistyret er allikevel av den mening, at det er både riktig og nødvendig med tanke på den situasjonen som vi har havnet i, sier Røste videre i pressemeldingen.

– Helt nødvendig!
Generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg, understreker at tiltakene som nå er iverksatt er helt nødvendige.

– Som en konsekvens av den alvorlige situasjonen vi er i, er det helt nødvendig å gjøre omfattende tiltak. Dette er en periode med normalt store inntekter for oss, og det som nå skjer påvirker all aktivitet i Skiforbundet, sier generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg.

– Vi mener disse tiltakene skal bidra til at Skiforbundet skal være levedyktig når samfunnet på et tidspunkt normaliserer seg, konkluderer hun.