MISTER EM: Åge Hareide.
MISTER EM: Åge Hareide. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Hareide bekrefter at han ikke leder Danmark i EM

Utsettelsen av fotball-EM gjør at Åge Hareide ikke får lede Danmark i sluttspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni i fjor ble det klart at Kasper Hjulmand overtar jobben hans til sommeren. Planen var at Hareide skulle styre Danmark gjennom EM.

Koronaviruset stopper det. EM spilles neste sommer, og det ble besluttet av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tirsdag.

Hareide har hatt stor suksess med Danmark. Laget er så godt som umulig å slå under ham, og danskene gikk også videre fra gruppespillet i VM i 2018.

Hareide bekrefter imidlertid nå overfor Dagbladet at han mister EM.

Overfor TV 2 forklarer Hareide årsaken.

– Grunnen til at det er at kontrakten min går ut 31. juli i sommer. Det er det som skjer, og det må jeg forholde meg til, sier Hareide til TV 2.

– Har du vært i kontakt med Det danske fotballforbundet etter avgjørelsen om EM ble utsatt?

– Nei, ikke annet enn at de ringte meg da utsettelsen var klar. Det danske fotballforbundet har allerede gjort en avtale med en ny trener, og jeg kan ikke gjøre annet enn å sitte ut kontraktstiden. Så får jeg se hva jeg gjør etter det, svarer han.

– Mange har det mye verre enn meg nå
Han innrømmer at han gjerne skulle ha ledet Danmark i et EM-sluttspill, men minner om at mange akkurat nå har det mye verre enn ham.

– Verden står helt stille om dagen, og med tanke på dagens situasjon så er det mange som har det mye verre enn meg. Mange blir rammet av viruset, mange mister arbeidsplassen sin, og bedrifter legges ned. Så det er mange som har det mye, mye verre enn meg, og som dette får helt andre konsekvenser for i den store sammenheng enn for meg, påpeker Hareide.

Og slår fast:

– Det viktigste nå fremover at vi alle gjør som myndighetene sier, og oppfyller de kravene som kommer fra offisielt hold, poengterer han.

Trenerfremtiden satt på vent
For øyeblikket er Hareide selv i karantene etter å ha vært i utlandet. Derfor har han ikke brukt mye tid på å tenke på sin egen trenerfremtid når korona-krisen har lagt seg.

– Jeg har ikke tenkt på det nå. Som mange andre kommer jeg akkurat nå ikke en gang ut av huset. Så alle tanker om en eventuell ny trenerjobb legger jeg på vent, sier han.

(©NTB/TV 2 Sporten)