USIKKERHET: Koronaviruset gjør det svært vanskelig å vite når Liverpool og Premier League-stjernene er tilbake i spill.
USIKKERHET: Koronaviruset gjør det svært vanskelig å vite når Liverpool og Premier League-stjernene er tilbake i spill. Foto: Carl Recine

Tror ikke på Kings spådom: – Det ville vært urettferdig

Torbjørn Flatin i Liverpool supporterklubb tror ikke sesongen er i fare for å bli nullet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det klart at Premier League utsetter sesongen ytterligere, foreløpig til 30. april.

Samme dag ga Joshua King et eksklusivt intervju til TV 2. Bournemouth-spissen tror ikke sesongen vil bli fullført, ettersom situasjonen er svært usikker med tanke på koronaviruset.

– Jeg tror ligaen vil bli utsatt en gang til, og det som kommer til å skje er at de nuller hele ligaen. Det tipper jeg, sier King til TV 2.

28-åringen, som for tiden er i karantene i Oslo, tror det kan bli en variant der ingen lag rykker ned, to lag rykker opp og at Liverpool vinner ligaen.

Torbjørn Flatin.
Torbjørn Flatin.

Torbjørn Flatin, som var med å starte Liverpools norske supporterklubb i 1980, mener sesongen må bli ferdigspilt.

– Jeg tror ikke sesongen kommer til å bli nullet ut. Det ville vært urettferdig, men at sesongen ikke kommer i gang 30. april er godt mulig. Nå prøver de å få fullført sesongen på ubestemt tid, men det finnes selvfølgelig en grense. Hvis Premier League kan komme i gang på høsten, så nuller de ikke ut sesongen i sommer. Det tror jeg er helt uaktuelt, sier Flatin til TV 2.

– Vil ikke føles riktig

Om sesongen blir nullet ut, mener tidligere Liverpool-profil og nå ekspert i Sky Sports, Jamie Carragher, at Liverpool ikke bør få tittelen.

– Jeg tror det kommer til å bli et rot. Om ligaen ikke fullføres, så mener jeg at Liverpool ikke bør få tittelen. Det er mitt syn på det. Alle vet at Liverpool kommer til å vinne, men om ligaen stoppes, så vil det ikke føles riktig, sier Carragher under Sky Sports' The Debate, gjengitt av Independent.

Midtstopperen med over 700 kamper for Merseyside-klubben, mener Premier League må finne en måte å fullføre sesongen på, og være kreativ med tanke på neste sesong. I mellomtiden er 42-åringen mer bekymret på andre klubbers vegne.

– Liverpool er ikke det mest viktige nå. Det er lagene som vil tape enorme summer i de forskjellige ligaene. Hvilken effekt har dette på neste sesongs Champions League? De må finne en måte å få det til å fungere, slår han fast.

– Må bli ferdigspilt

737: Er antall kamper Jamie Carragher har for Liverpool, ifølge Transfermarkt. Her sammen med John Arne Riise i 2006
737: Er antall kamper Jamie Carragher har for Liverpool, ifølge Transfermarkt. Her sammen med John Arne Riise i 2006 Foto: Paul Ellis

Torbjørn Flatin er enig med Liverpool-legenden.

– Jeg synes heller ikke at tittelen skal deles ut i en sesong som ikke er fullført. Der er jeg enig med Carragher, mener Flatin og legger til:

– Jeg mener uansett at sesongen må bli ferdigspilt. Det kom ganske klart frem av Premier League og Football League at de er innstilt på det samme. Så er det viktig å understreke at det er viktigere ting enn fotball i disse tider, sier han.

Daglig leder i Manchester Uniteds Skandinaviske supporterklubb, Bernt Hjørnevik, mener Liverpool er den rettmessige vinneren av Premier League-tittelen 2019/2020.

– Alle skjønner utgangspunktet vi er i. Opp i det hele er vi bare kjøtt og blod, vi mennesker. Det sier seg selv at sjansen er stor for at Liverpool får tittelen. Selv om vi er erkefienden så ser vi jo at de har vært veldig gode i flere sesonger og fortjener det sånn sett, sier han til TV 2.

TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad mener også at Liverpool bør få Premier League-trofeet denne sesongen.

– King har nok mer rett enn feil

Hjørnevik legger vekt på at det er stor usikkerhet om sesongen i det hele tall vil være mulig å fullføre.

– Om man hadde spurt ti personer så ville nok man fått ti forskjellige svar. Det sier litt om usikkerheten knytt til hvordan Premier League lar seg gjennomføre. Jeg tror nok King har mer rett enn feil. Jeg er usikker på om det lar seg gjøre, med tanke på at det er så mange kamper som skal gjennomføres i liga og i Champions League, Europaligaen osv. I tillegg så vet man ikke om hvor lenge dette vil holde på. Norske myndigheter sier toppen av pandemien kan være i mai, og da vil den være det samme i England. Da sier det seg selv at det ikke vil være mulig, mener Manchester United-supporteren, som tror på en lignende variant som King.

– Det er godt mulig det vil bli en variant der Liverpool vinner ligaen, ingen lag rykker ned og to lag rykker opp. Det vil jo være urettferdig for de som kjemper om den siste plassen som gir opprykk til Premier League, men det vil nok være det utfallet som er mest rettferdig for alle, slår han fast.

Positivt for flere

Men om ligaen fortsetter i sommer tror Hjørnevik det vil være positivt for flere av Premier League-klubbene.

– Vi var i god form, og vil få spillere som Rashford og Pogba tilbake fra skade. Liverpool kan finne tilbake til storformen og Manchester City, som var litt ute og kjøre, kunne fått samlet seg. Alle klubbene står ganske likt når ballen begynner å rulle igjen, mener Hjørnevik.

Og den dagen er det flere som er frem til.

– Det kommer til å være 17. mai og frigjøringsdagen en gang til, selv om jeg ikke var med på det. Jeg tror det kommer til å bli et enormt engasjement. Man merker allerede hvor mye man savner det, smiler Torbjørn Flatin.