TV 2 kårer tidenes Premier League-mål – din stemme avgjør utfallet

Premier League er utsatt, men TV 2 Sportens PL-studio tar ikke pause!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Få et gjensyn med TV 2-historiens første tippekamp i videovinduet øverst!

Nok en uke uten Premier League-kamper betyr nok en uke med alternativt innhold på TV 2s plattformer.

Onsdag er det duket for en real godbit når programleder Jan-Henrik Børslid får med seg TV 2s fotballeksperter Erik Huseklepp og Trevor Morley og kommentator Kasper Wikestad for å kåre tidenes Premier League-scoring.

Twisten er bare: Det er seernes stemmer som avgjør!

Sendestart onsdag 19.00 på Sport Premium og TV 2 Sumo!

– Jeg har forventninger om at vi skal skape tre timer med «muskedunder-TV». Vi har fått samlet 64 av de feteste scoringene fra Premier Leagues historie, og hvis du er glad i fotball, er det bare å glede seg til dette. Vi skal bade i deilige scoringer, og ingenting er vel deiligere enn å bade i deilige scoringer sammen med folk som er glade i fotball,sier TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid, og fortsetter:

LEDER SENDINGEN: Jan-Henrik Børslid gleder seg til onsdagens sending. Foto: D.S.Lauten/TV 2
LEDER SENDINGEN: Jan-Henrik Børslid gleder seg til onsdagens sending. Foto: D.S.Lauten/TV 2

– Dette er ikke vitenskap. Dette er galskap. Og så er det lidenskap. Det kommer til å vekke sterke meninger, blant mange, og vi håper på brede interaksjon med seerne. Det kan komme både via Twitter, der folk kan kommentere og melde seg på underveis, og ikke minst via TV 2s sportsapp, der det er seerne som skal stemme seg frem til «riktig vinner». I en tid hvor det er litt tungt for de aller fleste, så trenger vi noe å kose oss med. Og dette blir bare kos.

Kåringen avgjøres via cupmetode og TV 2s sportsapp

TV 2s Premier League-redaksjon har valgt seg ut 64 av ligaens beste scoringer fra starten i 1992 og frem til i dag, og plassert disse tilfeldig i puljer á fire lag.

Dermed skal det avholdes 16 forskjellige «gruppespill», der det er dere som seere som avgjør hvilke scoringer som går videre til de neste rundene. Deretter blir det åttedelsfinaler, kvartfinaler, semifinaler og til slutt en finale som står igjen og skal avgjøre hele konkurransen.

– Vi har Erik og Trevor i studio, og skal også ha med flere andre eksperter hjemmefra på Skype. De skal fortelle historiene om sine favorittscoringer og forklare hvorfor akkurat de bør vinne, forteller Børslid.

Avstemmingen skjer via TV 2s sportsapp, der du får små minuttersbolker på å avgi din stemme i takt med at sendingen går sin gang. Det er en løsning TV 2s programleder er spent på og har forventninger til.

– Det er mange som, med rette, påpeker at det finnes en overvekt av Manchester United- og Liverpool-supportere der hjemme, men her håper vi at seerne først og fremst lytter til fotballhjertet og ikke subporterhjertet når de skal avgi sin stemme og peke på hva som faktisk er den optimale scoringen, om det finnes noe sånt. Hvis ikke, skal Morley være litt vaktbikkje, og det er ingen som vil ha ham i hælene, ler onsdagens programleder.

Her er en liten forsmak på noen av scoringene som du får se og kan stemme på fra 19.00 og utover kvelden onsdag, i form av de tre første inndelte gruppene:

Gruppe 1

 • Matt Le Tissier, Southampton vs Newcastle, oktober 1993 (kand 1)
 • Eden Hazard, Chelsea vs West Ham, april 2019
 • Emmanuel Adebayor, Arsenal vs Tottenham, september 2007
 • Heung-min Son, Tottenham vs Burnley, desember 2019

Gruppe 2

 • Anthony Yeboah, Leeds vs Liverpool, august 1995
 • Charlie Daniels, Bournemouth vs Man City, august 2017
 • Robin van Persie, Arsenal vs Charlton, september 2006
 • Andros Townsend, Crystal Palace vs Man City, desember 2018

Gruppe 3

 • Philippe Albert, Newcastle vs Man Utd, oktober 1996
 • Jamie Vardy, Leicester vs Liverpool, februar 2016
 • Dietmar Hamann, Liverpool vs Portsmouth, mars 2004

 • Andy Carroll, West Ham vs Crystal Palace, januar 2017

Det har vært en tilnærmet umulig oppgave å skulle lande bare på 64 kandidater, og det finnes garantert scoringer enkelte vil savne. Det ble blant annet besluttet kun å inkludere to av Wayne Rooneys mange perler, mens blant annet drømmemål fra Fernando Torres, Mohamed Salah, Danny Rose, Yaya Touré og Tugay heller ikke ble med i det endelige utvalget.

Last ned TV 2s sportsappen og bidra til å stemme din favoritt hele veien!

Du bestemmer deler av innholdet fremover

Lørdag ble hele den nye TV-hverdagen startet med blant annet seerpåvirket innhold, der dere hjemme - via appen - kunne stemme på hvilken kamp dere ønsket å se. Slike løsninger vil det også bli flere av fremover, og onsdagen er altså intet unntak.

PS! TV 2 jobber kontinuerlig hele veien for å sikre mer innhold fra Premier Leagues rikholdige arkiv, noe du allerede nå kan høste fruktene av ved å dypdykke i PL-historiens ti største kamper på TV 2 Sumo.

– Det er ingen kamper, men folk trenger litt selskap. Så vi skal snakke litt om situasjonen og alt det som foregår nå, som et slags lite plaster på såret, og for å gi folk litt mer informasjon, uttalte TV 2s Premier League-programleder Jon Hartvig Børrestad da det forrige uke ble klart at det blir midlertidig stopp i kampene fra Englands øverste divisjon.

Vi gir deg magiske kamper i reprise på TV 2 Sport Premium og Sumo!

Klarer du ikke å vente? Lad opp med Gary Neville's Soccerbox på TV 2 Sumo nå.

Ordningen der du kan stemme på dine favoritter i TV 2 Sportsappen og bestemme rekkefølgen på vår sending vil også gjentas fremover. Nå er det du som bestemmer! Har du ikke appen? Last den ned og bli med!