SNART PENSJONIST: Martin Fourcade legger opp etter denne sesongen.
SNART PENSJONIST: Martin Fourcade legger opp etter denne sesongen. Foto: Leonhard Foeger

Fourcade legger opp

Martin Fourcade (31) setter karrierepunktum etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skiskytterlegenden Martin Fourcade har lagt ut et innlegg på sosiale medier der han gjør det klart at han legger opp etter sesongen.

– Det er tid for å ta farvel, skriver Martin Fourcade med et bilde fra toppen av pallen under OL i Pyeongchang i 2018.

31-åringen står med fem OL-gull og 13 VM-gull. Det har blitt 82 seirer i verdenscupen, som har bidratt til sju sammenlagtseirer.

– Fra Vancouver til Oslo, mot Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Anton Sjipulin, Simon Schempp, Johannes Thingnes Bø og alle mine andre motstandere – det er for mange til å nevne alle – har jeg oppfylt drømmene mine og opplevd de vakreste følelser. Jeg kjempet og vant. Jeg led også. Jeg falt og reiste meg igjen. Først og fremst vokste jeg, skriver Fourcade i et langt innlegg på Facebook.

Fourcade ønsker nå å tilbringe mer tid sammen med familien.

– Viljen min til å gi det beste av meg selv og bestige fjell er alltid der, men jobben med å bygge meg selv som mann, som far, må nå ta andre veier og uttrykke seg på andre måter, skriver Fourcade.

Se dette innlegget på Instagram

Time to say goodbye 💙

Et innlegg delt av Martin Fourcade (@martinfourcade)

Franskmannens beslutning om å legge opp kommer ikke helt overraskende. Allerede i forbindelse med VM i Anterselva tidligere i vinter antydet 31-åringen at karrieren kunne være over ved sesongslutt.

Tarjei Bø mener fredagens nyhet kom veldig uventet.

– Jeg var sikker på at han ville gå et OL til, men det er klasse at han gir seg på topp. Han kom innom rommet tidligere i dag og fortalte det, så det var stort av ham. Jeg har fightet mot ham siden junioralder. Siden vi var 18 år gamle. Det har gått 14 sesonger. Så han har alltid vært der. Siden den gang har vi jaget hverandre for å stå øverst på pallen, og han har lagt listen for alle oss andre. Han har virkelig gjort skiskyting til en enda større og bedre idrett. Takk for alt jeg har lært. Han er og blir en legende, sier Bø til TV 2.

I mesterskapet i Italia vant han normaldistansen og tok gullet han manglet i karrieren. Fourcade gir seg som en av de største i skiskytterhistorien.

– Jeg kunne ha gitt meg etter OL i 2018, som ble kronet med tre gull, men jeg ønsket fortsatt å følge det gamle sporet, skriver franskmannen fredag.

Han gir seg nøyaktig ti år etter at han tok sin første verdenscupseier. Den kom også i Kontiolahti. Dermed er ringen på mange måter sluttet.

Verdenscupdebuten fikk han i Holmenkollen i 2007/08-sesongen.